TÜFAD ÖNEMLİ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TÜFAD ÖNEMLİ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR
A
a

Genel Başkanımızın çok güzel bir sözü var. “Topun ve çocuğun olduğu her yerde TÜFAD olacaktır.” Bu veciz söz bizim adeta rehberimiz oldu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirsporu yönetenlerinde artık Eskişehirli antrenörlere güvenmesi gerekiyor. Çünkü biz onların bilgi birikimine sonuna kadar güveniyoruz.
AHMET BİNGÖL KİMDİR?
1966’da Eskişehir’de dünyaya geldi.   İlk, orta ve lise eğitimini  yine Eskişehir’de tamamladı. Halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde yüksek öğrenimine devam ediyor.  Futbola İnönü Gençlik Spor Kulübü’nde başladı. Sırasıyla, Sağlıkspor, Çiftelerspor, Sümerspor ve Odunpazarıspor’da futbol oynadı. 1996-97 sezonu sonunda futbolu bırakan Bingöl, Odunpazarıspor’da 10 yıl antrenörlük yaptı. 1997-98’de Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Eskişehir Şubesi yönetim kurulunda görev aldı. 18 yıl yöneticilik yapan Bingöl, 25 Mayıs 2015 yılında TÜFAD başkanı oldu. Aynı zamanda Odunpazarı Belediyesi Spor Şube Müdürü görevini yürütmekte olan Bingöl,  evli ve iki çocuk babasıdır.   
 
ESKİŞEHİR ŞUBEMİZ 1988’DE KURULDU
TÜFAD Eskişehir Şubesi 1988 yılında birkaç antrenör arkadaşımızın  bir araya gelerek kurduğu bir dernek. İlk kurucu başkanımız Erol yurtbilir. Daha sonra bayrağı İlhan Mayakan aldı.  Ardından Hüdai Doğu ve Engin Bayrı Başkanlığında oluşan yönetim kurulları görev yaptı. Ardından biz göreve geldik. Bu önemli kuruluşa TÜFAD diyerek geçmemek lazım. Üyelerimiz, eğitimli, nitelikli ve donanımlı insanlar. Bununla birlikte giyimiyle, kuşamıyla ve davranışlarıyla da spor camiasında örnek olmak zorunda olduklarını biliyorlar. 
 
PROJELERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEYE BAŞLADIK
Daha önceki yönetimlerde görev yaptığımız için  kafamızda bazı projeler vardı. Göreve geldikten sonra çitayı yükseltmemiz gerekiyordu. Bunları gerçekleştirmek tabiiki yalnızca sizin elinizde değil bütün arkadaşlarımızın hemfikir olması gerekiyor. Bütün arkadaşlarımızla aynı düşünce etrafında birleşerek atılımlar yapmaya başladık. Zamanı geldikçe projelerimizi bir bir uygulamaya başladık. Bütün bunların spor kamuoyundan takdir gördüğünü biliyoruz. 
 
56 ŞUBEMİZ VAR
TÜFAD Türkiye Genelinde 56 şube ile hizmet veriyor bunların 36’sının mülkü kendine ait Bursa şubesinin 3 katlı bir konağı var. TÜFAD Genel Merkezi’nin bir oteli var. Mülk anlamında atılım içindeyiz kendi tesislerimizde üyelerimize daha iyi daha çağdaş daha bağımsız hizmet vereceğimizi düşünyoruz.  21 bin civarında üyeye sahip son derece ciddi bir sivil toplum örgütüyüz. Tabi bütün bunların Genel Başkanımız İsmail Dilber ile bir ivme kazandığını söyleyebiliriz.  Bütün başlangıçlar zordur. Genel Merkezimiz de, Eskişehir TÜFAD olarak bizde büyük zorluklar yaşadık ama şu an dediğim gibi 56 ilde şubesi bulunan, çoğunluğu kendi mülküne sahip olan  güçlü bir svil toplum örgütüyüz.
 
ÇOCUKLARA YÖNELİK ETKİNLİKLER
Göreve ilk geldiğimizde yönetim, denetim ve üst kurul delege arkadaşlarımızla, aynı giysiler içinde toplanarak birlik ve beraberlik mesajı veren toplu fotoğraf çektirdik. Bence bu resim TÜFAD’ın büyük bir aile olduğunu çok güzel yansıttı. Yaz ve kış dönemlerinde mini minikler turnuvasını çok önemsiyoruz. Okullar sömestr ve yaz tatiline girdiğinde 9-10-11 yaşlarındaki çocukların katıldığı müthiş bir rekabetin yaşandığı bir turnuva oluyor. Çocukların ailelerininde bu turnuvalara büyük ilgi göstermesi turnuvayı dahada keyifli hale getirdi. Bu turnuvada Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizden önemli destekler aldık
 
GENEL BAŞKANIMIZIN  VECİZ SÖZÜ REHBERİMİZ OLDU
Genel Başkanımızın bu konuda çok güzel bir sözü var. “Topun ve çocuğun olduğu her yerde TÜFAD olacaktır.”  Bu veciz söz bizim adeta rehberimiz oldu.  Dolayısıyla Turnuvalara katılan her çocuğa kupa ve madalya verdik. Hocalarımıza plaket verdik. Takımlara da ufak tefek hediyelerimiz ve ikramlarımız oldu.  Bunu ilk olarak Odunpazarı Belediyesinde gerçekleştirdik. Daha ilk Turnuvamızda 500 civarında çocuğun büyük hetyecan içinde sahada olduklarını gördük. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi ile yaptık. Kış sezonunda da Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenledik. yatık inanın salonlarasığmadık. Ailelerimize de çok teşekkür ediyorum çocuklarını yalnız bırakmadıkları için.
 
İSMAİL DİLBER ADINA TURNUVA YAPTIK
Son olarak da Genel Başkanımız İsmail Dilber’in adını verdiğimiz mini minikler futbol   organizasyonu gerçekleştirdik. Tahminimizin üstünde bir katılım oldu. Bu da doğru işler yaptığımızın açık bir göstergesiydi diyebilirim. Genel Başkanımız bu katılım karşısında bu tür organizasyonları Türkiye geneline yaymalıyız diyerek memnuniyetini ifade etti. TÜFAD Genel Merkezi Nisan Ayı’nda bütün illere gönderdiği  yazıda “12 yaşındaki çocuklardan 12 kişiyi seçin ve Antalya’ya getirin” diyordu.  Bu yıl 600 çocuğumuz 5 yıldızlı otelde hem müsabakalara katıldı hem güzel bir tatil geçirdi.Masrafların tümünü Genel Merkezimiz karşıladı. Bu tür turnuvalar yalnız çocukların ufkunu genişletmekle kalmıyor, onların fiziksel ve psikolojik gelişmlerinide çok faydalı oluyor. Yetenekli çocuklar bu türlü organizasyonlarda kendilerini gösterme fırsatı buluyor.
 
 
KARNENİ GETİR TOPUNU GÖTÜR
Bir diğer etkinliğimizi yine çocuklarımız için  “karneni getir futbol topunu götür” ismiyle gerçekleştirdik. Bunu büyük ölçüde kendi imkanlarımızla yaptık. Bunu köy okulları ve kenar mahalle okulları olmak şartıyla gerçekleştirdik. Bu etkinlikte erkek çocuklarımıza futbol topu, kız çocuklarımıza ise voleybol topu armağan ettik. Topları alan çocukların gözlerindeki mutluluk inanın her şeye değerdi. 
 
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA
Tabiki kuruluşumuzun özünde antrenörlerimize hizmet var ancak bunun yanında çevresel ve sosyal sorumluluğumuzunda bilincindeyiz. Mesela Osmangazi Tıp Fakültesi Onkoloji Servisinde yatan şifa arayan çocuklarımızı yönetim  kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte ziyaret edip onlara voleybol ve futbol topları, pijama takımları hediye ettik.  O  ziyarette yaşadığımız duygusal anları kelimelerle ifade edemem. Yine Eskişehirspor’un efsane futbolcularıyla birlikte Gökkuşağı Kafede çalışan Down Sendromlu çocuklarla  kahvaltı yaptık onlara da Eskişehirspor forması hediye ettik. Çocukların mutluluğuna yakından tanık olduk.
 
ANTRENÖRLERİMİZİN GELİŞİMİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Antrenörlerimizin gelişimi açısından da önemli etkinlikler yapacağız.  İlk futbol çalıştayımızı gerçekleştirdik.  Antrenörlerimize öfke kontrolu, farkındalık  eğitim verilmesini sağladık.  Yine üyelerimize  Turunç Otel’de zorunlu gelişim semineri verdik. Büyük katılımın olduğu 3 iftar yemeği gerçekleştirdik. İlk ikisini Mavi Ada’da, sonuncusunu’da Anemon’da yaptık. Burada da TÜFAD’ın kasasından  kuruş çıkmadı. Eşimizin dostumuzun katkılarıyla gerçekleştirdik. Gençlik ve Spor İl Müdürlümüz bize ayyıldızlı Milli Takımımızın giydiği 300 eşofman verdi. Bizde bunları Antrenör arkadaşlarımıza dağıttık.
 
AHDE VEFA ÇOK ÖNEMLİ
Yine sezon içinde antrenörlerimiz için C Kursu gerçekleştirdik. Bu kursa Eskişehir futboluna büyük emek vermiş olan Şahin Yukarıtepe adını verdik.  Biz futbolda ve özel yaşamımızza ahde vefaya inanan insanlarız.  Emeği geçen herkesi yeri zamanı geldikçe anmak, hatırlamak, unutulmadıklarını göstermek istiyoruz. Bu tür etkinliklere ilerki dönemlerde de devam ederek unutulmaya yüz tutmuş büyüklerimizin  de ismini vererek onları anmış olacağız.   
 
EYLÜL AYI’NDA AÇILIŞ YAPACAĞIZ
Önceki yıllarda gönlümüzden geçen çok önemli bir konu vardı. TÜFAD’a bir   tesis kazandırmak istiyorduk.  Günün koşullarına uygun çağdaş TÜFAD’a yakışan bir mekana mutlaka sahip olmamız gerekiyordu. Göreve geldikten sonra ilk işimiz eski yerimizi satmak oldu. Kapsamlı bir araştırma sonunda mevcut yerimizi beğendik. Ancak rakam biraz yüksekti. Genel Başkanımız İsmail Dilber ve Başkan Yardımcımız Hüdadi Doğu’nun önemli destekleriyle burayı aldık. Büyük maddi sıkıntı içinde olmamıza rağmen buranın içini tamamen değiştirerek şu andaki  arkadaşlarımızın gurur duyacağı bir mekan haline getirdik. Eylül Ayı içinde de açılışını gerçekleştireceğiz. Bütün antrenör arkadaşlarımızın derneklerine sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü biz onlar için varız. Yani bugün varız yarın yokuz. Bizden sonra gelecek arkadaşların daha modern daha çağdaş mekanlarda görev yapmasını istiyoruz.
ESKİŞEHİRLİ ANTRENÖRLERE GÜVENMELİYİZ
Eskişehirsporu yönetenlerinde artık Eskişehirli antrenörlere güvenmesi gerekiyor. Çünkü biz onların bilgi birikimine sonuna kadar güveniyoruz. Bizim kırmızı çizgimiz Eskişehirspor’u Eskişehirli antrenörlerin çalıştırmasından yana. En azından o kadronun içinde yer almasından yana. Ancak hocalarımızında bilgi birikim ve donanımlarını üst seviyeye taşımaları gerekiyor.  Sadece diplomalarına bağlı kalmamaları lazım.  Futbol sürekli değişen bir oyun . Onlarda kendilerini sürekli geliştirmeli ve diplomalarını büyütmeli. Biz onların hepsiyle gurur duyuyoruz. Sadece Amatör Liglerde değil, BAL Liginde, 3. Ligde, 2 lig’de, hatta TFF 1. Liginde bile görev yapabileceklerine inanıyoruz. Yeterki kendilerini yenilesinler geliştirsinler. Biz her türlü onların yanındayız. Budan sonra ki etkinliklerimizin ana konusu onların gelişimine katkıda bulunacak paneller seminerler olacak.  
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi