Kazım Kurt’un koltuğu

Eskişehir’de merkezdeki üç belediye başkanının da olağanüstü bir durum yaşanmazsa yönettikleri belediyelere tekrar aday yapılacakları düşünülüyor.

24 Kasım 2023 08:56
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de merkezdeki üç belediye başkanının da olağanüstü bir durum yaşanmazsa yönettikleri belediyelere tekrar aday yapılacakları düşünülüyor.
*
Durum böyle bile olsa, üç belediyeye de taliplilerin olduğu söylenebilir. Özellikle Odunpazarı Belediyesi için iştahlı olanların sayısı bir hayli fazla.
*
Nedeni basit…
Kazım Kurt’u en zayıf halka olarak görüyorlar ve aday yapılmayabilir diye düşünüyorlar.
*
Bu görüş CHP’nin Kurultayı’ndan önce daha güçlüydü. Kazım Kurt’un, aleni bir biçimde değişimi istediği, Yılmaz Büyükerşen ile de arasının eskisi gibi iyi olmadığı gerekçesiyle aday yapılmayacağını düşünenlerin sayısı bir hayli fazlaydı.
O günlerde de ifade ettiğim gibi, ben, değişim olsa da olmasa da Kazım Kurt’un aday yapılmayacağına ihtimal vermeyenlerdendim.
Bugünde aynını düşünüyorum.
*
Her ne kadar CHP’de değişimin gerçekleşmesi ile beraber Kazım Kurt yerini iyiden iyiye sağlamlaştırsa da,Odunpazarı Belediyesi için iştahlı olanlar hala Kazım Kurt aleyhinde yıpratma faaliyetleri yapıyorlar ve aday yapılmayacağı algısını yaymaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de Kurt’u başarısızmış gibi gösteriyorlar.
*
Aslında o kişiler Kazım Kurt’tan öte inandıklarını iddia ettikleri partilerine, yani CHP’ye aleni bir biçimde zarar veriyorlar. Zira Kazım Kurt’a başarısız demek, CHP’ye başarısız demek anlamına geliyor. Peki, onlar bunu görmüyorlar mı? Elbette görüyorlar fakat dertleri ne güya inandıkları partileri ne de Odunpazarı’na hizmet aşkı.
*
Onların tek dertleri, koltuğun getireceği güce sahip olabilmek.
*
Kazım Kurt’un koltuğunun…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi