Eskişehirspor ölürken bu derneğin kılı kıpırdamadı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor ölürken bu derneğin kılı kıpırdamadı!
A
a

Odunpazarı Belediyesi Haziran ayı ilk meclis toplantısı yapıldı. Mecliste Kanlıkavak bölgesinde bulunan İsmail Arca Halı Saha Tesisleri gündeme geldi. Başkan Kurt, “Eskişehirspor ölürken bu derneğin kılı kıpırdamadı. Kazım Kurt’u bu açıdan suçlamak doğru değildir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’inci birleşim 1’inci Oturumu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi.  Toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü. Maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. Bir sonraki Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısı 6 Haziran Salı günü 17.00 olarak kararlaştırıldı. Mecliste gündem dışı Kanlıkavak bölgesinde bulunan İsmail Arca Halı Saha Tesisleri gündeme geldi.

“ESKİŞEHİR’DE TÜRKİYE GİBİ TURUNCU OLSUN İSTERDİK”

Toplantıda ilk olarak gündem dışı söz alan AK Partili bir meclis üyesi, 28 Mayıs seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak,“Siyaset demek milletin verdiği mesajları iyi okuması demektir. Önümüzdeki 5 yıl için halkımız kararını vermiştir. Eskişehir’de Türkiye gibi turuncu olsun isterdik ama genel seçimlere birinci parti olan ittifakımız bu seçimlerde birinci olmayı başaramadı. Bizler seçim sonuçlarına alarak geçmişteki 5 yıl içinde neyi doğru yapıp neyi yanlış yaptığımızın muhasebesini yapma zorunluluğu duymuştur” dedi

“KONUYLA İLGİLİ TALEP VAR”

Kanlıkavak bölgesinde bulunan İsmail Arca Halı Saha Tesisleri ile ilgili de eleştirilerde bulunuldu. Yapılan eleştiride, “Eskişehirspor tesislerinin yaramadığını bu yüzden de buranın mülkiyeti size ait olduğu için de ihaleye çıkaracağınızı söylemiştiniz. Bu konu ile ilgili bir talep var. Eskişehirspor tesislerinin altyapı tesislerinin Eskişehir'e verecek şekilde en azından yapalım veya şu haliyle bir revize edelim derler, bu konu ile ilgili tekrardan bir gündeme alma durumunuz var mı yoksa alınmış kararı uyacak mısınız?” ifadeleri kullanıldı.

“SEÇİM SONUÇLARINDAN DERS ÇIKARMALIYIZ”

Odunpazarı  Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta seçim sonuçları ile ilgili açıklamasında, “Eskişehir'de biz gerek il seçim kurulu gerek ilçe seçim kurullarının yaptığı çalışmalardan da memnunuz bir sıkıntı görmedik sıkıntı duymadık. Eskişehir halkına bu nedenle teşekkür ediyorum, demokratik bir ortamda sandığa sahip çıktılar ve sandığın güvenliğini de sağladılar. Küçük çaplı bir iki kendini bilmezin yaptığı olay ne bizim partimize ne başka partileri bağlamaz. Dolayısıyla biz demokratik bir ortamda geçen seçimin sonucunda Recep Tayyip Erdoğan kazandığını düşünüyoruz. Ancak alınması gereken dersler konusunda katılıyorum.  Gerçekten hem Eskişehir yerel örgütleri hem partilerin Türkiye genelindeki Merkezi örgütleri gereken dersi çıkarmalıdır” dedi.


“BU DERNEĞİN KILI KIPIRDAMADI”

Kanlıkavak bölgesinde bulunan İsmail Arca Halı Saha Tesisleri ile ilgili eleştirileri cevaplayan Kurt, “Altyapı Derneğiyle ilgili burada zaman zaman bunu tartıştık, konuştuk, anlattık. Bugün orada bir basın toplantısı da yapılmış, o basın toplantısından notları da aldım. Burası gerçekten Eskişehirspor’la ilişkisi olmayan bir derneğin işgalindeki bir yer. Zaman zaman Eskişehir'de ihaleye çıkmış Odunpazarı Belediyesi almış ve idare edilmiş. Biz geldikten sonra da yine 1-2 ihale yapıyorduk üç yılda bir oluyordu. Araya Eskişehir'in ileri gelenleri girerek ‘bu dernek yararlıdır kol kanat gerilmesi gerekir Eskişehirspor’la da ilişkileri vardır’ derneğin alınması sağlansın diyordu. Ve öyle de oluyordu kimse girmiyordu. Ancak daha sonraki dönemde Eskişehirspor yönetimi bize dedi ki ‘bu derneğin faydası yok, bizle alakası da yok, burayı ya bize verin ya da bunlarla ilgili kefaletimizi kaldırdık, biz ilgilenmiyoruz, canınız ne istiyorsa onu yapın’ dedi. Yine biz bir ihale dönemine çıktığımız zaman Eskişehir'de o daha önce arayan ileri gelenlerin hiçbiri aramadı demek ki gerçekten kamuoyunun da desteğini kaybetti ve sonuçta biz Sayıştay eleştirilerini de dikkate almak suretiyle burayı ihaleye çıktık. Vişnelik Mahallesindeki halı saha ve kafeteryayı ihaleye çıkardık, ihale yapıldı. Eskişehirlilerin spor yapma imkânı ortadan kaldırılmış değil kafeterya birlikte devam edecek. Alan firma bu fonksiyonu yerine getirmek için bir başka spor kulübüyle anlaşıp orada spor eğitimine devam etmeyi ve halı sahayı da insanlara kiralamayı düşünüyor. Dolayısıyla fonksiyonda bir değişiklik söz konusu değil ama kazananlar değişti kazananlar değişecek. İhaleyi alan firma ayda 90 bin TL kira ödeyecek. Belediyemizin geliri artacak. Altyapı derneği bize 2 bin 300 lira ödüyordu. Farklı bir para kazanma durumunu engelledik. Bu sebeple konu buralara geldi. Mümtaz Özpak rahmetli olduktan sonra o derneğin gidişatı çok değişti. Eski kimliğinden uzaklaştı. Eskişehir’de gençlerin ücretsiz faydalanabileceği 10’a yakın halı saha yaptık. Gençlerimiz Eskişehir’de ücretsiz spor yapıyorlar. Bazı takımlar buralarda ücretsiz spor okulları açıyorlar. Eskişehir’de sadece Vişnelik’teki Eskişehir Futbol Altyapı Derneğinin kullandığı halı sahada spor yapılmıyor. Eskişehirspor ölürken bu derneğin kılı kıpırdamadı. Kazım Kurt’u bu açıdan suçlamak doğru değildir” dedi.

“MAĞDUR EDEN ESKİŞEHİR FUTBOL ALTYAPI DERNEĞİ’DİR”

Kurt, “Belediyemiz yasal sorumluluklarını yerine getirince bu arkadaşlar zarara uğramıştır. Bizim onların zararını telafi etmek gibi bir görevimiz de yok. İsmail Arca‘nın ismini kullanarak Eskişehir’de algı yaratmaya çalışmak doğru bir hareket değildir. 30 yıldır İsmail Arca’nın o derneğin kapısından geçtiği yok. İsmail Arca’yı bir kez ziyaret etmeyenlerin şark kurnazlığı yapmasına gerek yok. Dernek bir gün böyle bir ihalenin olabileceğini düşünerek hareket etmesi gerekiyordu. Oradaki çocukları mağdur eden Odunpazarı Belediyesi değil, Eskişehir Futbol Altyapı De
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
SELAMİ 13 Haziran 2023 13:36

KAzım KUrt 30 yıldır kanlıkavağa uğramıyor demiş çok komiksin başkan daha gecenlerde geldi çocukları ziyaret etti bu birrr ayrıca orası açılalı 30 yıl olmadı zaten bu ikiiiii ve İsmail arca orada 7 yıl müdürlük yaptı bu üçççççççç boş konuşuyosun başkanım boşşşşşş

8 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi