Engin Çakmak kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Engin Çakmak kimdir?
A
a

Engin Çakmak, CHP Eskişehir milletvekili adayı oldu. CHP Engin Çakmak’ı Eskişehir’de 4. Sıradan milletvekili adayı gösterdi. Eskişehir’de sevilen siyasetçiler arasında yer alan Engin Çakmak kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Eskişehir’in önde gelen gazetelerinde Engin Çakmak hakkındaki yorumlar nedir? CHP Eskişehir milletvekili adayı Engin Çakmak’ı tanıyalım…

Sütiş Eskişehir

CHP Eskişehir Milletvekili Adayı Engin Çakmak

Engin Çakmak, 24 Haziran 2018 günü yapılacak 27. Dönem Milletvekilliği seçiminde dördüncü sıradan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir milletvekili adayı oldu. Engin Çakmak vekil adaylığı için 3 yıldır yürüttüğü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa etti.

Eskişehir siyasetçilerinden Engin Çakmak, Genel Sekreterliği süresince Büyükşehir Belediyesi’nde önemli hizmetlere imza attı. 

Engin Çakmak’ın özgeçmişi

CHP Eskişehir milletvekili adayı Engin Çakmak, babasının görev yeri olan Bandırma’da 1966 yılında doğdu. Engin Çakmak, babasının tayini ile birlikte 1971 yılında Eskişehir’e geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamlayan Engin Çakmak, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu.

Tam 22 yıl Yüksek Mahkeme'de...

Engin Çakmak, avukatlık ve hakimlik stajını Eskişehir’de tamamladıktan sonra 1992 yılında Danıştay’a Tetkik Hakim olarak tayin oldu.

Çakmak, Yüksek Mahkeme’de 22 yıl çeşitli görevlerde bulundu.

Yaklaşık 8 yıl Danıştay Genel Sekreter Yardımcılığı görevinin ardından Danıştay Savcılığı’na seçildi. Danıştay 4. Daire Kıdemli Tetkik Hakimliği görevini yapan Engin Çakmak, 1999-2000 yılları arasında Avrupa Konseyi’nin çeşitli birimleri ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde staj yaptı.

2015 Genel Seçimi’nde CHP’den aday adayı oldu. Temmuz 2015’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu. Burada önemli görevlere imza atan Engin Çakmak şimdilerde ise CHP Eskişehir milletvekili adayı olarak dikkat çekiyor.
24 Haziran 2018 Genel Seçimleri için görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Adayı olan Çakmak, evli ve 1 kız çocuk babasıdır. Çakmak, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Ayhan Aydıner: Engin Çakmak CHP’ye güç verir

Ayhan Aydıner Sonhaber Gazetesi’de kaleme aldığı bir yazısında Engin Çakmak için “Büyükerşen’in en çok güvendiği bürokrat” diye bahsederek şu ifadelere yer verdi:

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak ile ilgili daha önce Görünüm’de kaleme aldığım yazılarda; “İlk seçimlerde onu milletvekili adayı olarak görürseniz, hiç şaşırmayın” demiştim. Çakmak’ın seçilebilecek yerden milletvekili adayı yapılacağını iki yıl önce yazmıştım. Engin Çakmak CHP aday adayı olmak için Genel Sekreterlik görevinden istifa etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in en çok güvendiği bürokrat olan Çakmak’ın milletvekili aday listesinde ilk iki içerisinde yer almasını bekliyorum. ‘Çok iyi bir hukukçu’ olan Çakmak, kısa sürede belediyecilikte de kendini ispatladı. ‘Disiplinli ve dürüst kişiliğiyle’ öne çıkan Çakmak özellikle merkez dışındaki ilçelerde çok seviliyor. Yıllardır ihmal edilen ilçelere yatırımların gitmesine öncülük eden Çakmak’ın adaylığı CHP’ye ‘oy anlamında büyük katkılar’ getirir. Çakmak’ın ilerleyen süreçte CHP Genel Merkezinin yönetim kadrolarında da yer alacağını düşünüyorum…

Arif Anbar: Devlet Adamı Engin Çakmak

Anadolu Gazetesi yazarı Arif Anbar, köşesinde yazdığı bir yazısında CHP milletvekili adayı Engin Çakmak için şu cümleleri kullandı:

"Engin Çakmak Türkiye’nin tanınmış ve önde gelen hukukçularından.

Danıştay Yüksek Mahkemesi’nde tam 22 yıl Tetkik Hakimi olarak görev yaptı.

Daha sonra Danıştay Savcılığı’na seçildi ve 8 yıl Danıştay Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlendi.

Aynı Çakmak, FETÖ/PDY tarafından tasfiye edildi ve emekliliğe zorlandı!

Peki, FETÖ/PDY bunu neden yaptı?

Çünkü Çakmak, Atatürk devrimlerine bağlı yurtsever bir devlet adamı ve hukukun üstünlüğüne inanan bir insandı.

Çakmak Danıştay’dan uzaklaştırıldıktan sonra, 2015’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter olarak göreve başladı ve 3 yıl sürdürdüğü bu görevden, CHP’den milletvekili aday adayı olmak için ayrıldı.

Yukarıda okudunuz…

Çakmak, kalburüstü ve oldukça deneyimli bir hukukçu.

Belediyedeki genel sekreterlik görevini de başarıyla yaptığını söyleyebiliriz.

Bununla beraber Eskişehir’in tümünden sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey görev yapması nedeniyle, vatandaşlarla haşır neşir olduğu ve kendini tanıttığı net bir biçimde ifade edilebilir.

Yani Çakmak…

Hem hukukçu, hem belediyeci, hem de iyi bir yönetici."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi