AK Parti milletvekili Murat Mercan kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AK Parti milletvekili Murat Mercan kimdir?
A
a

Hasan Murat Mercan, 14 Ocak 1959'da Ağrı Tutak'ta dünyaya geldi. Babasının adı Yaşar Nafiz, annesinin adı Ümmü'dür.

Sütiş Eskişehir
Endüstri Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu oldu. Yüksek lisansını aynı bölümde, doktorasını ABD Florida Üniversitesi Karar ve Enformatik Bilimler Bölümü'nde bitirdi. Cleveland State Üniversitesi'nde Doçent ünvanını aldı.

Cleveland State Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak ders verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliğinde bulundu. 22. Dönem Eskişehir Milletvekili. 22. Dönem'de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Güvenlik ve Savunma Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı olarak görevinde bulundu.

23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Murat Mercan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti’yi kuranlardan olan Murat Mercan, Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Endüstri mühendisliğini bitiren Mercan, doktorasını Florida Üniversitesi’nde tamamladı. Cleveland State ve Bilkent’te öğretim üyeliği yaptı.

3 Kasım 2002’de Eskişehir Milletvekili seçildi. 2002’de vekil listesinin ilk sırasında yer alan Murat Hoca, 2007’de kemal Unakıtan’ın ardından ikinci sırada yer almıştı. Böylece 2011’e kadar vekillik yaptı.

Mercan, Genel Başkan Yardımcılığı, AKPM Türk Delegasyonu Başkanlığı, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılığı yaptı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi