Eskişehir siyasetçileri - Kazım kurt kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir siyasetçileri - Kazım kurt kimdir?
A
a

Eskişehir siyasetçilerinin önde gelen isimlerinden Av. Kazım Kurt, 1980 yılında Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Sivil toplum kuruluşlarına verdiği önem ile dikkat çeken Kurt, 2014’te Eskişehir Milletvekili seçildi. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı olarak görevini sürdürüyor. Evli ve iki çocuk babası Kurt, tam bir Eskişehirspor sevdalısı. Kazım Kurt kimdir, detaylar...

Sütiş Eskişehir

Eskişehir siyasetinin önde gelen ismi Kazım Kurt

Eskişehir siyasetçileri deyince ilk akla gelen isimlerden Avukat Kazım Kurt, Eskişehir’in Seyitgazi İlçesi’ne bağlı Yenikent Köyü’nde 7 Ekim 1975’te dünyaya geldi. Babasının adı Ziya, annesinin adı Fatma'dır.

Kazım Kurt, ilkokulu doğduğu köyde okudu. 1976 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 4 yılda tamamlayarak mezun oldu.

Kazım Kurt çok iddialı konuştu: Kaybetme ihtimalimiz sıfır

Kazım Kurt Eskişehir’de sivil toplum hareketinin öncülerinden

Eğitim hayatı boyunca siyasetin içinde de yer alan Kazım Kurt, avukatlık stajından sonra meslek hayatına Eskişehir’de başladı. 

Av. Kazım Kurt, Seyitgazispor’un kuruluşunda görev aldı ve ikinci başkanlık görevinde bulundu. Eskişehir Gelişim Vakfı kuruluşunda da görev alan Kazım Kurt, vakfın kurucu üyesi oldu. Eskişehir’in gelişimine katkıda bulunma yolunda Seyit Battal Gazi Vakfı, Kırım Derneği’nin kuruluşunda da rol oynadı.  

Eskişehir Halk Evi Kurucu Başkanı Kazım Kurt

Kazım Kurt, Eskişehir Halk Evi kurucu başkanı oldu. Kamuoyunda Eskişehir Halk Evi’nin sevilen bir yer edinmesinde etkili rol oynadı. 

Aynı dönemde Kazım Kurt, Esnafspor’un yönetiminde görev aldı ve takımı aktif hale kavuşturan isimler arasında yer aldı.



Kazım Kurt’un aktif siyaset hayatı

Kazım Kurt, 1987 yılında seçimlerden sonra SHP’ye üye oldu ve parti içinde aktif olarak görev aldı. 

Kurt, CHP’de il yöneticiliği ve il sekreterliği görev aldıktan sonra parti ilçe başkanı oldu. 

Av. Kazım Kurt, 1995 yılında CHP’den ikinci sıra milletvekili adayı oldu. Seçimlerden sonra ilçe kongresinde ilçe başkanlığı görevine seçilen Kazım Kurt, 1999 seçimlerinde birinci sırada milletvekili adayı oldu. Ancak CHP barajın altında kalınca Kurt, milletvekili olma şansını kaybetti.

CHP’deki disiplin tartışmaları nedeniyle bir dönem uzak kalan Kazım Kurt, 2004 yılında yaptığı eleştiriler nedeniyle partiden ihraç edildi.

Kazım Kurt, 2008 yılında DSP listelerinden aday oldu ve belediye meclisinde başkan vekili olarak görev yaptı. 

Siyaset hayatı boyunca avukatlık yapmayı hiç bırakmayan Kazım Kurt, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyesi ve başkanı olarak görev yaptı.

Kazım Kurt'tan çok konuşulan paylaşım

Kazım Kurt’un seçimleri kazandığı dönem

Av. Kazım Kurt, usule uygun yapılan bir seçim sonucu göreve gelen ilk kent konseyi başkanı olarak tarihe geçti. 

2011 yılında CHP’den ikinci sırada milletvekili adayı olan Kazım Kurt, seçimlerin başarılı olmasıyla meclise girmeye hak kazandı.  

Eskişehir sevdası için vekillikten istifa etti!

2014 yılında Kazım Kurt, herkesi şaşırtan bir karara imza attı ve CHP tarihinde ilk kez ilçe belediye başkanlığı için milletvekilliğinden istifa eden siyasetçi olarak tarihe geçti. Kurt, bu davranışıyla Eskişehir sevdasını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kazım Kurt, istifasının ardından 2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı seçildi. 

“Hedefimiz CHP’nin Türkiye’de iktidar olmasıdır. Bunun için her platformda çalışacağız” diyen Kazım Kurt, sosyal demokrat bir anlayışla Odunpazarı ve Eskişehir’e hizmet ediyor.

Kazım Kurt iki çocuk babası, 2017’de dede oldu!

1982 yılında Türküz Kurt ile evlenen Kazım Kurt, iki çocuk babası. Kazım Kurt 2017 yılında dede oldu.  Kazım, Türküz Kurt çiftinin kızı Tutku Bayyurt, Ege adını verdikleri bir çocuk dünyaya getirdi.

Kazım Kurt Eskişehirspor sevdalısı

Eskişehir’e olduğu kadar şehrin gözbebeği Eskişehirspor’un da sevdalısı Kazım Kurt, kulübün 55. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ile ayakta alkışlanmıştı. Kazım Kurt’un sözleri ise şöyleydi: “Eskişehirspor için şimdiye kadar ne görev verilmişse Odunpazarı Belediye Başkanı olarak yerine getirdim. Ama spora siyasetin sokulmasını doğru olmadığını düşünmediğim için hiç sesimi çıkarmadım. Bu böyle devam edecektir. Biz Eskişehirspor’un efsaneleşmiş dönemlerinde büyüdük. Şimdi sorumluluk alan yönetici olarak ona karşı görevlerimizi yerine getiririz. Eskişehirspor’a herkesin samimi sahip çıkması gerekir. Arkadan dolanarak Eskişehirspor ayağa kalkmaz.”

Ayrıca Kazım Kurt, Sinan Özeçoğlu'nun başkanlığı bırakmasından sonra gerçekleştirilen Eskişehirspor Kongresine katılan tek siyasi isim oldu. Kurt, Eskişehirspor kulübünün sıkıntılı günlerden kurtulması için elinden geleni yaptı. Kazım Kurt takıma tam 4 milyon liralık katkı sağlayarak camianın beğenisini kazandı. 

Av. Kazım Kurt’un malvarlığı

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve eşi Türküz Kurt’a ait malvarlığı şöyle:

Taşınmaz mal varlığı: Kırım caddesi üzerinde 200.000 TL. değerinde apartman dairesi, Şeker mahallesinde 300.000 TL. değerinde daire, 15.000 TL. değerinde 45 günlük Turgutreis/ Kadıkalesi’nde devre mülk, İstiklal Mahallesi Savaş Cd. mevkiinde 13204 ada 7 parselde 2.kat 11 ve 12 nolu bağımsız bölüm bulunmaktadır.

(NOT: Bu bilgi, Kazım Kurt’un resmi internet adresinden alınmıştır.)

Kazım Kurt, 3 yılını böyle değerlendirdi…

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, görevde olduğu 3 yılını değerlendirerek, Odunpazarı vatandaşlarına verdiği hizmetleri tek tek anlatmış, Türkiye’de bir çok belediye için rol model olduklarının altını çizmişti.

Odunpazarı’nda sosyal demokrasiyi egemen kıldıklarını söyleyen Kazım Kurt, atçığı vakıf, çocuk ve kadınlar için yapılan projelerden söz etmiş, hemşehrilerinin geleceğe daha umutla baktıklarını belirtmişti.

Açıklamanın tamamını okumak için tıklayınız…

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi