Selahattin İlker Özokçu kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Selahattin İlker Özokçu kimdir?
A
a

Eskişehir siyasetçilerinden Selahattin İlker Özokçu CHP Eskişehir İl Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Peki Selahattin İlker Özokçu kimdir, kaç yaşında, nereli? Selahattin İlker Özokçu'nun özgeçmişi haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir siyasetçileri arasında önemli isimlerden biri de Selahattin İlker Özokçu. Özokçu, yaptığı basın toplantısıyla CHP Eskişehir İl Başkanlığı seçimi için aday olduğunu açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl da seçime giren Özokçu Sinan Özkar'a 1 oy farkla kaybetmişti…

Selahattin İlker Özokçu, Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesine bağlı Veysel köyünde 15 Aralık 1954 yılında dünyaya geldi. Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin 2 çocuğundan biri olan Selahattin İlker Özokçu, ilk,orta ve lise eğitimini Afyon'da tamamladı. 1974 yılında Eskişehir İktisadi Ticari İlimler Akademisine bağlı Afyon Mali Bilimler Fakültesine girerek, eğitiminin geri kalanını orada başarı ile tamamladı. Üniversite yıllarında okurken Afyon Şeker Fabrikasında işçi olarak çalıştı.

1982 yılından itibaren Eskişehir'de Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak serbest çalışmaya başladı. Halen çalışmaya devam eden Özokçu, 1990 yılında kurulan Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında; 1991 – 1994 yıllarında oda sekreteri olarak çalıştı. 1994 yılından itibaren Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı olarak (9.Dönem) görev almaktadır. Aynı zamanda merkezi Ankara’da bulunan TESMER’ in (Temel Eğitim ve Staj Merkezi) Eskişehir Şube Başkanlığı yapan Selahattin İlker Özokçu, evli ve 2 kız çocuğu sahibidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Selahattin İlker Özokçu kendisini "Sivil toplum örgütlerine, demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, kurum ve kuruluşlara yurttaş duyarlılığım gereği, her zaman katkıda bulundum. Ekip mantığı ile çalışmayı seven ve hep ileriyi düşünen biriyim" şeklinde tarif etmektedir.

CHP Eskişehir İl Başkanlığını Sinan Özkar'a 1 oy farkla kaybetmişti

Chp Eskişehir İl Kongresi'nde eski başkan Sinan Özkar ile yarışan İlker Özokçu, seçim yarışını sadece 1 oy farkla kaybetmiş ve CHP Eskişehir İl Başkanı seçilememişti.

CHP Eskişehir İl Olağan Kongresi 23 Aralık 2015'te Mavi Ada Tesisleri'nde yapılmıştı. Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakır Özer ve Cemal Okan Yüksel'in de izlediği kongrede eski il başkanı Sinan Özkar ile rakibi İlker Özokçu seçimlerde başa baş yarışmış, Eski başkan avukat Sinan Özkar 295, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İlker Özokçu ise 294 oy almıştı. 6 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Sinan Özkar 1 oyla yeniden CHP İl başkanı olmuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi