CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar kimdir?
A
a

Eskişehir siyasetçilerinden Sinan Özkar CHP Eskişehir İl Başkanıdır. Asıl mesleği avukatlık olan Sinan Özkar kaç yaşında, nereli gibi sorularınızın cevabı haberimizde. CHP Eskişehir İl Başkanı Avukat Sinan Özkar hakkında bilgiler ve Eskişehir siyasetinin önde gelen isminin özgeçmişi haberimizde.

Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar 1962 yılında Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivrihisar'da tamamlayan Sinan Özkar Sivrihisar Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite sınavlarına girmiş ve Ankara Üniversitesin'de Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştır. Burada da başarılı bir öğrencilik gösteren Sinan Özkar üniversiteyi bitirip avukat olmuştur. Halen avukatlık görevine devam eden Sinan Özkar Derya Yurtaydın Özkar ile evli ve çiftin Sinan Cem adında bir de oğlu var.

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar 1 oy farkla seçilmişti

Chp Eskişehir İl Kongresi'nde eski başkan Sinan Özkar, İlker Özokçu ile girdiği seçim yarışını sadece 1 oy farkla kazanarak tekrar CHP Eskişehir İl Başkanı seçilmişti.

CHP Eskişehir İl Olağan Kongresi 23 Aralık 2015'te Mavi Ada Tesisleri'nde yapılmıştı. Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakır Özer ve Cemal Okan Yüksel'in de izlediği kongrede eski il başkanı Sinan Özkar ile rakibi İlker Özokçu seçimlerde başa baş yarışmış, Eski başkan avukat Sinan Özkar 295, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İlker Özokçu ise 294 oy almıştı. 6 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Sinan Özkar 1 oyla yeniden CHP İl başkanı olmuştu.

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar

CHP Eskişehir İl Başkanı seçilen Sinan Özkar'ın listesinde şu isimler yer aldı: Serdar Aksoy, Betül Duman, Süleyman Kömürcü, Fikriye Söğütlü, Zakire Altınel, Kazım Durur, Nesrin Aybulus Önen, Feridun Sözeri, Erhan Canbaz, Emre Genç, Zeynel Sak, Recep Taşel, Yahya Çelik, Cafer Kılınç, Ahmet Saraç, Serdar Yıldırım, Zekiye Değirmenci, Emine Kırmızıgül, Saadet Seryalçın ve Barış Yörük.

Sinan Özkar'dan Alpu Termik Santrali tepkisi

CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Alpu'ya yapılması planlanan ve Eskişehir'de büyük tepkiyle karşılanan Alpu Termik Santrali ile ilgili şunları söyledi; "Ey AKP zihniyeti, havamızdan, suyumuzdan, ovamızdan ve yaşamaktan keyif duyduğumuz Eskişehir’imizden elini çek. Eve gittiğinde çocuklarının gözünün içine bakarak o masumlara ne yaptığını anlat; de ki, ben Eskişehir havasını kirleteceğim, ovasını tahrip edeceğim, Eskişehir’in, yani “evladım senin suyunu keseceğim” de, de ki, cevabını al. Benden daha sert olacağından emin ol.”

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi