CHP Tepebaşı Meclis Üyesi Jale Nur Süllü kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP Tepebaşı Meclis Üyesi Jale Nur Süllü kimdir?
A
a

Eskişehir siyasetçilerinden Jale Nur Süllü, CHP Tepebaşı Meclis Üyesi'dir. Aslen Eskişehirli olan CHP Tepebaşı Meclis Üyesi Jale Nur Süllü hakkında bilgiler ve Eskişehir siyasetinin önde gelen isminin özgeçmişi haberimizde.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir siyasetçilerinden Jale Nur Süllü, Eskişehir’in tanınmış siyasetçilerinden birisi olarak gösteriliyor. CHP’de çeşitli görevlerde çalışan Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevinde bulundu. Süllü, 2013 yılında bu görevinden istifa ederek Odunpazarı Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Ardından Jale Nur Süllü, CHP Tepebaşı Meclis Üyesi olarak görev aldı.

Aslen Eskişehirli olan Jale Nur Süllü, Eskişehir’in tanınmış doktorlarından Remzi Süllü ile evli. 1962 doğumlu Jale Nur Süllü, Eskişehir Süleyman Çakır Kız Lisesi’nde okudu, 1981 yılında Anadolu Üniversitesi’nden mezun oldu. Mezuniyetten bir sene sonra 1982’de hayatını Remzi Süllü ile birleştirdi ve iki çocuk sahibi.

Jale Nur Süllü, yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi’nde, iletişim bilimleri doktorasını Marmara Üniversitesi’nde yapmıştır.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Jale Nur Süllü, sporun çeşitli dalları ile yakından ilgilenmiş, bir binici ve binicilik hakemi olarak 8 yıl Eskişehir Atlıspor Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştur.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in 1999 yılında belediye başkanlığına seçildiği dönem ile belediye meclis üyeliğine seçilmiş ve 2 dönem Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olarak yer aldı. Jale Nur Süllü, Türkiye’den 12 kişiden biri olarak Avrupa yerel yönetimler kongresi Türk delegasyonu üyeliğine seçildi. 

Jale Nur Süllü, 2009 ve 2014 yıllarında Odunpazarı Belediye Başkan adayı oldu. 

Jale Nur Süllü, CHP Tepebaşı Meclis Üyesi olarak görev yapıyor. 

İmamdan ‘vakti gelmişti’ gafı!

CHP’li meclis üyesi Jale Nur Süllü 2016 yılında vefat eden ağabeyi Ahmet Yıldırım Gülen’in cenaze töreninde yaşananlar nedeniyle ulusal basına konu olmuştu.

Jale Nur Süllü’nün ağabeyi Ahmet Yıldırım Gülen için düzenlenen cenaze töreninde 

cenaze namazını kıldıran imamın, “Merhum kardeşimiz Eskişehir’in yerlilerinden. Vakti de gelmiş aşağı yukarı 75-78 yaşlarında böyle bir kardeşimizdi” sözleri tepki çekti. İmamın bu sözleri üzerine Gülen’in yakınları “Vakti gelmedi daha 69 yaşındaydı” diyerek tepki gösterdi. İmam ise bunun üzerine “Birine sordum yanlış söyledi. Vakti gelmeden öldü, tamam” diyerek tartışmayı sonlandırmıştı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
seren seren 21 Mayıs 2018 00:16

62 doğumlu mu?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi