Kurt: Kaybetme ihtimalimiz sıfır

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kurt: Kaybetme ihtimalimiz sıfır
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Türkiye’nin konjonktürü de dikkate alındığında CHP’nin merkezdeki üç belediyeyi kaybetme ihtimalimiz sıfır” diye konuştu.

Sütiş Eskişehir
ES TV’nin konuğu olan Kurt’a, muhtemel bir yerel seçimde partisinin durumunu nasıl gördüğü soruldu. Kurt, şöyle konuştu: “Mahalleleri geziyorum, görevim gereği pek çok insanla ilişkim var. Biz sürekli alandayız. İnsanlarla konuşuyoruz. Etkiyi, tepkiyi görüyoruz. Diğerleri öyle değil. Zaman zaman ölçümler de var. 30 Mart’ta 95 bin oy almışız. 7 Haziran’da 100 bin olmuş. 1 Kasım’da iki bin daha artmış. Referandumda da artmış. Burada bir artış süreci var. Bizim Odunpazarı’nda yüzde 60’ın oyunu alma ihtimalimiz var. Bu insanlara ben yaklaşabilirim, onlara ulaşabilirim. Onu denemem lazım. İnşallah ulaşırız. Odunpazarı kuruldu kurulalı CHP ilk kez belediye kazandı. Matematikte olduğu gibi iki artı iki dört etmiyor. DSP’nin kendine göre tabanı, CHP’nin kendine has yapısı vardı. Bunların ikisi yan yana olmadı. Siz CHP’ye geçtik diye DSP’nin tabanının hepsi CHP’ye geçmedi. Siyasetin bilim tarafı, bunları okuduk. DSP’ye rahatlıkla oy veren insan CHP’ye oy veremeyebiliyor. Bunları ölçeceksiniz...”

Dört ilçeyi daha alırız
Diğer partilerin adaylarına saygı duyacağını ve çalışmasını ona göre yapacağını ifade eden Kurt, şunları kaydetti: Türkiye’nin konjonktürü de dikkate alındığında CHP’nin merkezdeki üç belediyeyi kaybetme ihtimalimiz sıfır. Taşrada iki tane belediyemiz var. Onların başkanları da başarılı. Biz dört ilçeyi daha alacağız. 2014 yılındaki seçimde Çifteler’i 30 oyla kaybettik, Seyitgazi’yi 80 oyla kaybettik, Alpu’yu 200 oyla kaybettik, Mihalıççık’ı 270 oyla kaybettik. Toplayınca 700 oy ediyor... Bunun yanında İnönü alabileceğimiz bir ilçe. Beylikova iddialı olduğumuz bir ilçe. İddia ile söylüyorum bugün seçim olsa Sarıcakaya ve Mihalgazi’de de alırız.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aylin 6 Aralık 2017 22:19

Alirsinizda senle olmaz kazim baskan

2 1 Cevap Yaz
arda 6 Aralık 2017 13:47

neden hedef 14+1 değil neden günyüzü, sivrihisar hedefler arasında yok

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi