Vatandaşları aydınlattık

Saygıdeğer okurlar, ES Grup Medya Ailesi, son dönemde ülkemizde ve dünyada yaşanan krizler karşısında, Eskişehir halkı başta olmak üzere tüm kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için hukuk köşesi oluşturmak istemiş ve bu kapsamda tarafımıza teklifte bulunmuştur.

11 Mayıs 2021 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Saygıdeğer okurlar,
ES Grup Medya Ailesi, son dönemde ülkemizde ve dünyada yaşanan krizler karşısında, Eskişehir halkı başta olmak üzere tüm kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için hukuk köşesi oluşturmak istemiş ve bu kapsamda tarafımıza teklifte bulunmuştur.
 
Halkımız söz konusu olduğunda akan suların duracağı bilinci ile hiçbir ücret almaksızın ve reklam olmaması koşuluyla bu teklife sıcak bakılmış, öncelikle de avukatların mesleki olarak bağlı olduğu Eskişehir Barosu’na 29.03.2021 tarihinde yazılı olarak izin başvurusunda bulunulmuştur.
 
Eskişehir Barosu kalem görevlileri; Başvurumuzu alarak genel evraktan geçirmiş, bir hafta sonra ekibimizden bir arkadaşımıza, üzerinde Baro Genel Sekreterinin imzası bulunduğu halde başvurumuzu geri teslim etmiş ve programlara başlanabileceğini sözlü olarak ifade etmiştir.
 
Bu gelişme akabinde ise her hafta salı günü olmak üzere Hukuk Ne Diyor? isimli TV programına ve köşe yazılarına başlanmıştır. Özellikle de mali durumu iyi olmayan ve/veya bilgilendirmeye ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, Covid-19 sürecinde yaşadıkları kira – iş hukuku problemleri konusunda bilgiler verilmiş ve son olarak da sanal para dolandırıcılığı ile Bitcoin konusunda vatandaşlar aydınlatılmaya çalışılmıştır.
 
Henüz üçüncü programı tamamladığımızda ise Eskişehir Barosu yönetim kurulunun yeter sayı ile toplanıp; “Hukuk Ne Diyor? programının avukatların reklam yasağı kuralını ihlal ettiği, bu nedenle de sonlandırılması gerektiği, daha önce yapılan başvurunun reddedildiği, aksi takdirde avukat hakkında soruşturma açılacağı” yönünde karar aldığını tarafımıza gönderilen tebligattan öğrendik.
 
Program ve köşe yazıları, avukatlığın aynı zamanda bir kamu hizmeti olduğu bilinci ile yapılmış ve özellikle; “sorun yaşayan vatandaşlarımızın kendilerine istediği avukatı tutmaları, avukat tutacak parası olmayanlara ise adli yardım çerçevesinde Baro’muzun avukat temin edeceği” vurgulanmıştır. Kişisel tanıtım asla yapılmamış ve sadece bu program için kullanılan bir e-posta adresinden soru görüş ve öneri alınabileceği belirtilmiştir.
 
Her ne kadar reklam yasağını ihlal ettiğimizi düşünmesek dahi, alınan bu karar ve avukatların bağlı olduğu mesleki kurumla asla polemiğe girmeyeceğimizi, tarafımızdan kaynaklanmayan bu gelişme nedeniyle de Hukuk Ne Diyor? programını halkımızdan özür dileyerek sonlandırdığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.
 
Saygılarımla…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi