Dünyada En Çok İzlenen Türk Dizileri

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dünyada En Çok İzlenen Türk Dizileri
A
a

Türk televizyon endüstrisi hızla gelişiyor ve dünyanın farklı bölgelerine yayılarak her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Latin Amerika'dan Orta Doğu'ya, Türk dizileri büyük bir ilgiyle takip ediliyor, hatta bazıları bazı ülkelerin prime time reytinglerinde zirveye yerleşiyor. İşte dünyada en çok izlenen Türk dizileri...

Sütiş Eskişehir
İngiliz The Economist dergisi bu büyümeyi dikkate alarak dünya çapında en popüler ve en çok izlenen Türk dizilerini araştırdı. Elde ettikleri verilere göre, Türk dizileri %184'lük bir talep artışı yaşarken, İspanya izlenme rekorları kıran ülkelerden biri oldu.


İşte dünya çapında en çok izlenen ilk 6 Türk dizisi:

Altıncı sırada O3 Medya'nın yapımcılığını üstlendiği ve Seren Yüce ile Zeynep Günay'ın yönettiği bir Netflix dizisi olan Kulüp dizizi yer alıyor. 2021 yapımı bu orijinal Türk internet dramasında Gökçe Bahadır, Barış Arduç ve Salih Bademci gibi yıldızlarla dolu oyuncular yer alıyor. Dizi, 1950'li yıllarda İstanbul'un Beyoğlu semtinde Sefarad Yahudisi olan Matilda ve kızı Raşel'in hayatları etrafında dönüyor. Dizi dünya çapında büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Kanal D'de 4 Eylül 2008 - 24 Haziran 2010 tarihleri arasında yayınlanan romantik drama dizisi Aşk-ı Memnu  yayınlandığı süre boyunca reyting rekorları kırdı. Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Selçuk Yöntem'in paylaştığı dizi, her yaz tekrar bölümleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Listede 5. sırada yer aldı.

Dünya çapında en popüler Türk dizileri listesinde "Ezel" 4. sıraya yerleşti. Yapımcılığını Ay Yapım'ın, yönetmenliğini Uluç Bayraktar'ın üstlendiği aksiyon ve dram dolu dizinin senaryosunu Kerem Deren ve Pınar Bulut kaleme aldı. Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere ve Tuncel Kurtiz'in paylaştığı dizi, Türk televizyon tarihinin en unutulmaz dizilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Listeye giren bir diğer çarpıcı dizi ise 10 Aralık 2014 tarihinde TRT1'de yayınlanmaya başlayan tarihi, kurgusal, aksiyon, macera ve dram türündeki "Diriliş Ertuğrul" oldu. Yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini Metin Günay yaptı. Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın yer aldığı dizi, 29 Mayıs 2019 tarihinde 150. bölümüyle final yaptı. Toplam beş sezon süren dizi, her sezon yüksek izlenme oranları elde etti ve dünya çapında ilgi gördü. Dizi 3. sıraya girdi.

Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek ve Erkan Can'ın başrollerini paylaştığı suç ve aksiyon dizisi "Kara Para Aşk" listede ikinci sıraya yerleşti. Dizi, Türkiye'de ve yurtdışında büyük bir popülerlik kazandı ve hayranları arasında ünlü futbolcu Lionel Messi bile var.

"Muhteşem Yüzyıl" zamanının en iyi dizilerinden biriydi ve sadece Türkiye'de değil, diğer birçok ülkede de inanılmaz bir etki yarattı. Zorlayıcı hikayesi, zarif kostümleri ve nefes kesen setleriyle izleyicileri büyüleyen tarihi bir kurgu dizisiydi. Kanuni Sultan Süleyman'ın döneminin aktarıldığı dizide Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Gördüm, Mehmet Günsür yer aldı. Listenin en başında yer almayı başardı. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi