İYİ’ler Ankara’ya taşındı

Yerel seçimlerden istediği neticeyi alamayan İYİ Parti, bugün yeni başkanını belirleyecek. Meral Akşener’in kongre kararı almasıyla birlikte üç aday ortaya çıktı. İlki partinin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’dı. Daha sonra Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu da adaylıklarını açıkladı.

27 Nisan 2024 09:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Yerel seçimlerden istediği neticeyi alamayan İYİ Parti, bugün yeni başkanını belirleyecek. Meral Akşener’in kongre kararı almasıyla birlikte üç aday ortaya çıktı. İlki partinin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’dı. Daha sonra Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu da adaylıklarını açıkladı. Bu üç aday arasında kıyasıya bir başkanlık yarışı olacak ve muhtemelen ilk turda başkan seçilmeyecek.
İYİ Parti’nin tüzüğüne göre ilk turda delegelerin yüzde 50+1’ininin desteğini almak gerekiyor. İkinci turda ise en çok oyu ayan aday genel başkan oluyor. 
Ankara Milletvekili ve İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, genel olarak Orta Anadolu ve Doğu Karadeniz’den destek alıyor. Aydın’ın Ankara’da da güçlü olduğu görülüyor.
İzmir Milletvekili ve İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise İzmir ve Ege Bölgesinden destek alıyor. Dervişoğlu’nu Meral Akşener’in ekibi de destekliyor.
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Atalın ise İstanbul hariç Marmara delegelerinden destek alıyor. Ayrıca “değişim” isteyen delegeler tarafından da destekleniyor,
Oy deposu olan İstanbul ise – tıpkı Eskişehir gibi – üçe bölünmüş durumda.
Bu üç aday içerisinden kimin genel başkan seçileceğini tahmin etmek güç. 
İYİ Parti Kongresinde 1,311 üst kurul delegesi oy kullanacak. Bu delegelerin 20’si Eskişehir’den gelecek. Şu anda İYİ Partili üst kurul delegelerinin tamamı Ankara’ya gitmiş durumda. Ben Eskişehir’deki delegelerin de eşit ağırlıklı olarak üçe bölündüğünü görüyorum.
Seçimlerin memleketimize ve İYİ Parti’ye hayırlı olmasını diliyoruz.

Cumhur ittifakı çatmaz

MHP lideri Devlet Bahçeli bir video yayınladı. Bahçeli’nin videosunda Ferdi Tayfur’un “Söyleten sensin” şarkısı da yayınlandı. Bilindiği gibi Sayın Bahçeli önceden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştirmişti. 
Doğal olarak herkes “Acaba Cumhur ittifakında çatlak mı var?” diye düşündü. Ancak ben Cumhur ittifakında bir çatlak olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Sayın Devlet Bahçeli bir takım şarkılar ve imaların dışında Recep Tayyip Erdoğan’a itiraz edemez. Eğer ki Gemerek Mahkemesi denilen bir zımbırtı icat edilmeseydi, şu anda MHP’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli değildi. Muhtemelen evindeki tesbih koleksiyonuyla uğraşıyordu. 
Nitekim MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Partilileri kızdırmamak için bir açıklamada bulundu. Açıkçası Semih Yalçın’a acıdım; Allah kimseyi Semih Yalçın gibi korkuyla imtihan etmesin.
Sayın Semih Yalçın açıklamalarında “Videodaki şeyler, Cumhur İttifakı'na değil, arkadaşlar yanlış yorumluyorlar. Öyle bir şey yok. Ferdi Tayfur'u sever başkanımız. Bir de yürüyüşe çıkıyor, doktor tavsiyesiyle oradan bir enstantane yayınlamışlar. Mesele bundan ibaret” ifadelerinde bulundu.
Semih Yalçın’a inanıyorum. Zira MHP yöneticilerinin AK Parti’ye herhangi bir konuda itiraz etmesi haddi değildir. İşte Semih Yalçın’ın korku içindeki açıklamalarını görüyoruz. Ezkaza bir video yayınlasalar, ardından 40 kere özür dilemek zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindekiler arasında bir çatlak yoktur. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi