Yeni özellikle birlikte kullanıcılar, kendi dillerinde olmayan videoları otomatik olarak çevrilmiş seslendirme ile izleyebiliyor. Bu durum yalnızca izleyiciler için değil, içerik üreticileri açısından da önemli bir avantaj sunuyor. Videolar farklı ülkelerde daha kolay keşfediliyor ve dil bariyeri büyük ölçüde ortadan kalkıyor. YouTube’un açıklamasına göre, yapay zekâ dublajı videoların algoritmadaki performansını düşürmüyor; aksine çok dilli görünürlüğü artırabiliyor.
İçerik üreticileri isterlerse kendi hazırladıkları dublajları yükleyebiliyor, isterlerse otomatik seslendirmeyi tamamen devre dışı bırakabiliyor. Bir videoda hangi ses seçeneklerinin bulunduğunu görmek için oynatıcıdaki ayarlar simgesine tıklayıp “Ses Parçası” bölümüne girmeniz yeterli.
Platformun paylaştığı verilere göre, yalnızca Aralık ayında günde ortalama 6 milyondan fazla kullanıcı, en az 10 dakika boyunca dublajlı içerik izledi. Ancak YouTube, yapay zekâ seslendirmelerinin her zaman içerik üreticisinin duygu tonu, atmosferi veya arka plan seslerini birebir yansıtamayabileceğini de vurguluyor. Kullanıcı deneyimini daha kişisel hale getirmek için “Tercih Edilen Diller” özelliği de yaygınlaştırıldı. Ayarlar menüsünden seçilen diller; başlıklar, açıklamalar ve dublajlar için geçerli oluyor. Eğer bir video, tercih edilen dillerden birinde zaten orijinal olarak mevcutsa, yapay zekâ dublaj otomatik olarak devreye alınmıyor.
Öte yandan YouTube, dudak hareketleriyle sesin daha uyumlu hale gelmesini amaçlayan “Lip Sync” teknolojisini de test etmeye başladı. Bu sistem, çevrilen sesle konuşmacının dudak hareketlerini eşleştirerek dublajlı videoların daha doğal görünmesini hedefliyor. İçerik üreticileri için geliştirilen “Automatic Smart Filtering” özelliği ise bazı içeriklerin otomatik dublajlanmasını engelliyor. Özellikle müzik klipleri, sessiz vlog’lar ve sanatsal videolar bu filtre sayesinde özgün yapısını koruyabiliyor.
İstersen bu metni Google Keşfet için daha agresif başlıklarla, ya da teknoloji sitesi diliyle bir versiyon daha hazırlayabilirim.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
MHP’de siyasi kırılma!
Tarkan Demir
Eskişehir’de emekli ne yiyecek?
Kerem Akyıl
Silahları evinizden uzak tutun!
Kaan Özcan
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Eskişehir'in komşusunda öyle bir miras var ki...
Funda Morgül
Bu bayram ihmalin bedeli ağır olmasın
Ümit Polatbaş
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
