Eskişehir’de kural tanımayan yayalar trafiği tehlikeye atıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de kural tanımayan yayalar trafiği tehlikeye atıyor!
A
a

Eskişehir’de kırmızı ışıkta karşıya geçen yayalar, hem kendi güvenliklerini hem de trafikteki diğer bireyleri riske atıyor. Uzmanlar, trafik kurallarının herkes için geçerli olduğuna dikkat çekiyor.

Eskişehir’de trafik kurallarına uymayan sadece sürücüler değil, yayalar da dikkat çekiyor. Kentin işlek noktalarında bazı vatandaşların kırmızı ışıkta karşıya geçtiği görülüyor.

Güvenlik riski artıyor

Kırmızı ışık ihlali yapan yayalar, hem kendi can güvenliklerini tehlikeye atıyor hem de trafikteki sürücüler için ani ve riskli durumlar oluşturuyor. Özellikle yoğun saatlerde bu ihlaller daha büyük tehlike yaratıyor.

Kazalara davetiye çıkarıyor

Kontrolsüz geçişler, olası trafik kazalarının önünü açarken şehir içi güvenliği de zedeliyor. Bu durum, trafik düzeninin sürdürülebilirliğini doğrudan etkiliyor.

Uzmanlardan uyarı geldi

Uzmanlar, trafik güvenliğinin sadece sürücülerle sınırlı olmadığını, yayaların da kurallara uyması gerektiğini vurguluyor. Yetkililer ise küçük ihmallerin büyük sonuçlara yol açabileceğini hatırlatarak herkesin daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kaynak : EYÜP KELEBEK
1000
icon
ceyhun özyurt 29 Mart 2026 18:37

bir yaya olarak öneriyorum: ışık ihlali yapan sürücülere ne ceza kesiliyorsa aynı cezanın yayalara da kesilmesini istiyorum.ışıklarda yeşilin yanmasını beklerken bazı yayalar ışığı bekleyenlere gülerek bakmalarından rencide oluyorum. resmen aptala bak aptala diyorlar. emniyetin görevi biraz artacak ama hiç olmazsa bir hafta önemli yerlerde polis bulundursalar bu sorun kanımca çabuk çözülür.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi