İlk kadın Amiral Gökçen Fırat kimdir? Gökçen Fırat kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İlk kadın Amiral Gökçen Fırat kimdir? Gökçen Fırat kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
A
a

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına göre 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi ve ilk kez bir kadın amiral ataması yapıldı. Peki, ilk kadın Amiral Gökçen Fırat kimdir, kaç yaşında, nereli? İlk kadın Amiral Gökçen Fırat daha önce hangi görevlerde bulundu?

Sütiş Eskişehir

Yüksek Askeri Şura toplantısının sona ermesiyle birlikte yeni kararlar ve atamalar kamuoyuyla paylaşıldı.  Özellikle Gökçen Fırat, sosyal medyada birçok kişinin merak edip araştırdığı isimler arasında yer almaya da başladı. Kurmay Albay Gökçen Fırat, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığında amiralliğe terfi etti. Böylelikle Gökçen Fırat TSK bünyesindeki ilk kadın Amiral oldu.
 

İlk kadın Amiral Gökçen Fırat kimdir?

 

Gökçen Fırat, 22 Haziran 1977 tarihinde İstanbul'da doğdu.

Gökçen Fırat Türkiye cumhuriyet tarihinin ilk kadın amiralidir.

Gökçen Fırat 1998'de Deniz Harp Okulundan mezun oldu. Deniz Harp Okulu öğrencilerinin donanma görevlerine hazırlandığı eğitim gemilerinden TCG Eğitim Bot-2'nin komutanlığını yaparak Türkiye'nin ilk kadın gemi komutanı oldu. TCG Yavuz fırkateyninde su altı silahları subaylığı ve denizaltı savunma harbi subaylığı yaptı.

Gökçen Fırat Genelkurmay Başkanlığı ve Millî Savunma Bakanlığında karargâh görevlerinde bulundu.

Gökçen Fırat Norveç'teki SACT Müşterek Harp Merkezi'nde ve İngiltere'deki MC Northwood Deniz Komutanlığında görev yaptı.

Gökçen Fırat 2019 yılında Deniz Harp Enstitüsünde kurmay subaylık eğitimini tamamladı ve deniz kurmay albay rütbesine terfi etti.

2023 yılında tuğamiral rütbesine terfi etti.



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi