Espressolab Kimin? Espressolab Sahibi Nereli, Hangi Ülkenin, Türk Mü? Espressolab Kurucusu Esat Kocadağ Kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Espressolab Kimin? Espressolab Sahibi Nereli, Hangi Ülkenin, Türk Mü? Espressolab Kurucusu Esat Kocadağ Kimdir?
A
a

Kahve hayatımızın o kadar hayati bir parçası ki, onsuz sabahları hayal etmek bile zor. Ülkemizin 3. dalga kahve akımı markalarından biri olan  Espressolab, kendi çiftlik sütünü kullanan tek kahve markası olarak popüler oldu. Kahve severler de Espresso Lab'ın sahibi kimdir, Türk müdür, nerelidir gibi pek çok soruyu merak eder oldu. İşte Epsresso Lab'ın sahibi Esat Kocadağ hakkı

Sütiş Eskişehir
Kahve hayatımızın o kadar hayati bir parçası ki, onsuz sabahları hayal etmek bile zor. Ülkemizin 3. dalga kahve akımı markalarından biri olan 
Espressolab, kendi çiftlik sütünü kullanan tek kahve markası olarak popüler oldu. Kahve severler de Espresso Lab'ın sahibi kimdir, Türk müdür, nerelidir gibi pek çok soruyu merak eder oldu. İşte Epsresso Lab'ın sahibi Esat Kocadağ hakkında merak edilenler...


Basit bir kahve sevgisinin kahve kültüründe nasıl öncü bir güce dönüştüğü Esat Kocadağ ve Espresso Lab'ın hikayesinden çok net anlayabiliriz. Ülkemiz sınırlarında mükemmel bir kahve deneyimi yaratan Esat Kocadağ, 2014 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde açtığı ilk mağazasıyla bu hikayeye başladı. Bugün Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa’da olmak üzere toplam 130 mağazasıyla hizmet veren Espresso Lab'ın kurucusunun kim olduğu ve Espresso Lab'ın öyküsü çok merak ediliyor.

Espressolab’un Kurucuları Kimdir, Sahibi Nereli?

Espresso Lab, uzmanlık ve özverisi sayesinde enfes bir kahve deneyimi sunuyor insanlara. İşte bu özverinin sahipleri, Kocadağ Ailesi Şirketleri Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Emre ve Esat Kocadağ’dır. Emre Kocadağ, 1983 yılında doğmuş, gıda işletmeciliği yapmış ve Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. Esat Kocadağ ise, 1985 yılında doğmuş, kahve tutkusuyla Espressolab’i hayata geçirmiş ve Türkiye’nin ilk karton fabrikasının dönüştürülmesiyle yaratılan Espressolab Roastery’nin kurucusu olmuştur. Espressolab Roastery, İstanbul Merter’de bulunan kahve kavurma merkezi olup, Avrupa’nın en büyük kahve dükkanı ünvanına sahiptir. Tamamen yerli bir marka olan Espresso Lab, Türkiye'nin en başarılı kahve marklarından biri olmuştur.

Espresso Lab Nasıl Kuruldu?

Espresso Lab'ın kurucusu Esat Kocadağ, 2000’li yılların başlarında ABD’ye yaptığı seyahatlerde insanların kahve dükkanlarında nasıl sosyalleştiklerini, kahvenin etrafında şekillenen sohbetleri gözlemliyor. Denediği kahvelerin de yeterince iyi olmadığını fark ediyor. Böylece daha iyisini yapmak üzere kendi ülkesine dönüyor ve kendisinin de öğrencisi olduğu Bilgi Üniversitesi’nde 2012 yılında ilk mağazayı açıyor. Sandalyesi bile olmayan ilk mağazanın başarısından bugüne Espresso Lab, bugün Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa’da olmak üzere toplam 130 mağazasıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Espresso Lab Nasıl Bir Kahve Dükkanıdır?

Avrupa'nın en büyük kahve dükkanına sahip olan Espresso Lab, nitelikli bir kahvenin, topraktan fincana tüm süreçlerinin takip edilmesiyle elde edilebileceğinin kanıtı gibi.  kahve çekirdeklerini toptancılardan almak yerine bizzat dünyanın dört bir yanındaki yerel çiftlikleri ziyaret ederek en iyi hasadı direkt üreticisinden ‘’single origin’’ olarak almaya çalışan Espresso Lab her geçen gün yenilediği menüsüyle çok konuşuluyor.  Dünyada kendi çiftlik sütünü kullanan tek kahve markası olan Espresso Lab,  iyi bir lattenin sadece iyi bir kahve çekirdeği ile değil yağ ve protein oranı yüksek günlük sütle elde edilebileceğini  düşünüyor. Bu nedenle UHT süt kullanmak yerine tüm süreçlerini de takip edebildikleri Kırklareli Vize’de kendi çiftliklerini kurmuşlar. Mocha çeşitlerinde rakiplerinin sos kullandığını ve kendilerinin gerçek Belçika çikolatası kullandığını iddia eden Espresso Lab gençlerin ve kahve sevelerin en sevdiği markalardan biri olmayı başardı.

Espresso Lab'dan Kahve Deneyim Merkezi

Espresso Lab, Merter’de Türkiye’nin ilk karton fabrikasını dönüştürerek hayata geçirdiği 6000 metrekarelik Avrupa’nın en büyük kahve deneyim merkezi geçtiğimiz yıl açıldı.  Coffee shop, kavurma merkezi, bakery, kokteyl bar, konferans salonu, workshop merkezi, co-working çalışma odaları, ofis ve depodan oluşan bu dev komplekste Türkiye’nin ve Avrupa’nın dört bir yanından misafir ağırlıyor. Kahve severler bir bardak kahveden daha fazlasını bu merkezde bulabiliyorlar. Stand-up gösterileri, yoga, pilates, sanat/terapi etkinlikleri, kahve workshopları ve DJ performansları sadece bu deneyimlerden bazıları. Espressolab Roastery’de günde ortalama 5-7 bin arası tekil ziyaretçi ağırlanıyor.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi