Dünyanın En Zengini Bernard Arnault Kimdir, Ne İş Yapar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dünyanın En Zengini Bernard Arnault Kimdir, Ne İş Yapar?
A
a

Bernard Arnault iş çevreleri dışında pek tanınan bir isim değil, ancak serveti ve etkisi dünya çapında hissedilen bir adam. Arnault, Louis Vuitton, Dior ve Moët & Chandon gibi markaları bünyesinde barındıran bir lüks mallar holdingi olan LVMH'nin başkanı ve CEO'sudur. Arnault sadece dünyanın en güçlü iş liderlerinden biri değil, aynı zamanda 185 milyar doların üzerinde olduğu tahmin edilen net değeriyle en zengin kişidir. Bu yazıda Bernard Arnault'nun büyüleyici hikayesini ve kurduğu imparatorluğu keşfedeceğiz.

Sütiş Eskişehir

Erken Yaşamı ve Kariyeri:

Bernard Arnault 1949 yılında Fransa'nın Roubaix kentinde doğdu. Babasının bir inşaat şirketi vardı ve Arnault başlangıçta mühendislik alanında kariyer yapmaya başladı. École Polytechnique'ten mühendislik diploması aldıktan sonra, Arnault École des Hautes Études Commerciales'e devam etti ve burada işletme diploması aldı.
Mezun olduktan sonra Arnault kısa bir süre babasının inşaat şirketinde çalıştı, ancak kısa sürede iş dünyasında kendini buldu. 1984 yılında, finansçı Antoine Bernheim'ın desteğiyle moda evi Christian Dior'u satın aldı. Bu satın alma, Arnault'nun lüks mallar endüstrisinin zirvesine yükselişinin başlangıcı oldu.

LVMH:

Arnault, Louis Vuitton, Moët & Chandon ve Hennessy de dahil olmak üzere daha fazla lüks markayı satın alarak imparatorluğunu kurmaya devam etti. 1987 yılında bu şirketleri birleştirerek o zamandan beri dünyanın en büyük lüks mallar holdingi haline gelen LVMH'yi kurdu. LVMH'nin marka portföyünde Bulgari, Fendi, Sephora ve Dom Pérignon gibi moda, güzellik ve şarap alanındaki en ikonik isimler yer almaktadır.

Arnault'nun LVMH'deki liderliği, kurnaz iş anlayışı ve kontrolü altındaki lüks markaların bütünlüğünü ve ayrıcalığını korumaya olan bağlılığıyla dikkat çekmiştir. Ayrıca, birçoğu büyük başarılara imza atmış olan yeni tasarımcı ve sanatçılara verdiği destekle de tanınıyor.

Hayırseverlik:

Büyük servetine rağmen Arnault'nun hayırseverlik faaliyetleri konusunda nispeten ketum olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte, kendisi ve ailesi yıllar boyunca tıbbi araştırma, eğitim ve çevresel nedenler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlere milyonlarca dolar bağışta bulunmuştur. Arnault ve ailesi 2020 yılında, bir yangında hasar gördükten sonra Paris'teki Notre-Dame Katedrali'nin yeniden inşasına yardımcı olmak için 200 milyon avro bağışladı.

Tartışmalar:

Pek çok milyarder gibi Bernard Arnault da tartışmalardan uzak kalamadı. Arnault 2012 yılında Belçika vatandaşlığına geçmek istemiş ve bu da Fransa'da vergi kaçakçılığı suçlamalarına yol açmıştı. Arnault suçlamaları reddetti ve daha sonra vatandaşlık başvurusunu geri çekti. 2019 yılında Arnault'nun Amerikan mücevher şirketi Tiffany & Co.'yu satın almakla ilgilendiği söylentileri, Arnault'nun LVMH'sinin Fransız hükümetinden ABD ile AB arasındaki bir ticaret anlaşmazlığına müdahale etmesini istediğinin ortaya çıkmasıyla tartışmalara yol açtı. Bu hamle bazıları tarafından Amerikan hükümetine satışı onaylaması için baskı yapma girişimi olarak görüldü.

Özel Hayatı

Bernard Arnault'un iş yaşamı dışındaki hayatı da merak edilen bir başka konu. Evli ve 5 çocuğu olan Arnault geniş ve zengin bir sanat koleksiyoncusudur. Çok zengin olan Arnault'un yatları ve özel jeti de bulunyor. 

Bernard Arnault, iş dünyasında inanılmaz başarılara imza atmış ve tüm dünyayı kapsayan bir lüks mal imparatorluğu kurmuş bir isim. Sektörde bir öncü olmuş ve kontrolü altındaki markaların ayrıcalığını koruma konusunda kararlılık göstermiştir. Çoğu zaman sessiz kalsa da hayırseverliği de çeşitli amaçlar üzerinde önemli bir etki yarattı. Ancak, yaşadığı tartışmalar bize en zengin ve en güçlü insanların bile eleştirilerden muaf olmadığını hatırlatıyor. Bernard Arnault'nun öyküsü sıkı çalışma, azim ve nihayetinde muazzam bir başarı öyküsüdür.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi