Gülay Kanatlı kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gülay Kanatlı kimdir?
A
a

Gülay Kanatlı, ‘Bisküvi Uygarlığı’ Eti’nin kurucusu Firuz Kanatlı’nın eşi. Aynı zamanda belleklerimize ‘Bir bilmecem var çocuklar. Haydi sor sor...’ Reklam cıngılı ile kazınan Eti’nin başarısının arkasındaki kadın...

Sütiş Eskişehir
Eti’nin ilk bisküvilerinin hamurunu bizzat o yoğurmuş. Etimek yapmak için üç çuval undan yaptığı hamuru saatlerce yıkayıp gluten (öz) çıkarmış...

Eti, kocası Firuz Kanatlı’nın önderliğinde büyüdükten sonra kurduğu konfeksiyon fabrikasında çalışmalarına devam etmiş.

O dönem çocuklarıyla ortak hayata geçirdiği Çin ve İtalyan restoranlarıyla da Eskişehir’in sosyal hayatına renklilik getiren Gülay Kanatlı, yine çocuklarıyla ortak havacılık şirketi de kurmuş.

Hamuru saatlerce yıkadı

Gülay Kanatlı, İstanbul’dan Eskişehir’e geldiklerinde, kayınpederinin kardeşleriyle ortak bir un fabrikası olduğunu söylüyor ve Eti’nin kuruluşunu şöyle anlatıyor:
“Eşim ailesinin un fabrikasında işe başladı. Eşim hiç yetinmeyen bir insandı. Ben kendi başıma bir iş yapacağım diyordu. Bisküvi fabrikası kurmaya başlayınca evde denemelere başladık. Benim o zaman bir çocuğum var. Akşamları çocuğumu yediriyorum, yatırıyorum. Kocam tarifleri okuyor. Ben hamuru yoğuruyorum. Ardından pişirip tadına bakıyoruz. Halk sevecek mi diye. Bozüyük’teki Etimek fabrikasını kurduğumuz zaman eve üç çuval un geldi. Karıştırılacak, hamur yapılacak. Üç çuval unu hamur yaptım, nasıl zor bir şey olduğunu biliyor musunuz? Ve ben bunu yaptım. Gluten lazım, yıkaya yıkaya saatlerce soğuk suyla onu çıkarttık. Çocuk da olduğum için biraz da eğlenerek yapıyordum. Çok eğleniyordum yaparken...”

17 yaşında anne oldu

Gülay Kanatlı, 1942 doğumlu. İstanbul Moda’da büyüyen Kanatlı’nın babası bankacı, annesi ise ev hanımı. 1958 yılında, daha 16 yaşında Firuz Kanatlı ile evlenip İstanbul’dan Eskişehir’e taşınmış.

2005 yılında Milliyet’e verdiği röpörtajda o günleri şöyle anlatıyor:
“Evlendim. Eşimle ben altı ay nikahlı olarak bekledik. Düğünümüz altı ay sonra yapıldı. O dönem böyle bir gelenek vardı. Eskişehir’e taşındık ve ben 17 yaşında anne oldum. Evlendiğimizde eşim Cenevre’den yeni gelmişti. İşletme okumuş. Ben orta okuldan ayrıldım. Beceremedim o kadarını. Eğer bugün bir yere gelmişsem, kocam sayesindedir. Soranlara Firuz Kanatlı Üniversitesi’nden mezunum derim. İşte esas dipsiz kuyu odur.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi