Kayseri, 2029 Dünya Spor Başkenti adaylığı kapsamında önemli bir tanıtım organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) şube başkanları ve spor yazarlarından oluşan heyet, kentin spor altyapısını ve turizm potansiyelini yerinde inceledi.
Program kapsamında heyet ilk olarak Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret ederek bölgedeki modern tesisler hakkında bilgi aldı.
Ardından Kapadokya bölgesinin önemli turizm noktalarından Göreme’yi gezen heyet, Kayseri ve çevresinin sunduğu turizm çeşitliliğini yerinde görme fırsatı buldu.
TSYD heyeti, ziyaretler kapsamında Gökmen Çiçek’i makamında ziyaret etti. Görüşmede kentin spor yatırımları, gençlik projeleri ve 2029 Dünya Spor Başkenti adaylık süreci ele alındı.
Vali Çiçek, Kayseri’nin bu alanda güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirterek adaylık sürecine destek vereceklerini ifade etti.
Heyet daha sonra Memduh Büyükkılıç ile bir araya geldi. Görüşmede Kayseri’nin spor altyapısı, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma kapasitesi ve devam eden projeler masaya yatırıldı.
Doğan Havur, sürece ilişkin yaptığı açıklamada Kayseri’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, kentin misafirlere en iyi şekilde tanıtıldığını ve heyetin büyük bölümünün olumlu izlenimlerle ayrıldığını ifade etti.
Gerçekleştirilen programın, Kayseri’nin 2029 Dünya Spor Başkenti adaylığı sürecine önemli katkı sunduğu değerlendirilirken, şehirden ayrılan heyetin olumlu görüşlerinin sürece ivme kazandırması bekleniyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’deki riskli alanlar belirlenmeli!
Kaan Özcan
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu