Eskişehir’in Şirintepe Mahallesi’nde bir aracın kaldırım üzerine park edilmesi, yaya güvenliği açısından sorun oluşturdu. Dar sokakta kaldırımın büyük bölümünü kaplayan araç, yayaların geçiş alanını ciddi şekilde daralttı.
Kaldırımı kullanmak isteyen vatandaşların yol kenarına inerek ilerlemek zorunda kaldığı görüldü. Bu durum, özellikle çocuklar ve yaşlılar için risk oluşturabilecek bir tablo ortaya çıkardı.
Bölgede benzer park ihlallerinin zaman zaman tekrarlandığı gözlemlenirken, bu durumun yaya güvenliği ve şehir içi düzen açısından sorun yarattığı belirtiliyor.
Uzmanlar, kaldırımların yalnızca yayalara ait olduğuna dikkat çekerek, araç parklarının hem güvenlik hem de erişilebilirlik açısından ciddi olumsuzluklar doğurduğunu ifade ediyor. Vatandaşlar ise denetimlerin artırılmasını talep ediyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Başkan Güler’in 5 yıldızlı hizmet gururu!
Tarkan Demir
Küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk
Kerem Akyıl
Daha dün gibi aklımızda
Seval Erci
Coğrafyayı kader olmaktan çıkarmak
Ümit Polatbaş
1 yıl sonra yine Seyitgazi!
Kaan Özcan
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy