Eskişehir ve çevresinde 23 Mayıs 2026 Cumartesi günü kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağını belirterek vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Eskişehir, Kütahya ve Bilecik çevreleri ile Bursa’nın güney kesimlerinde yağışların zaman zaman kuvvetini artırması bekleniyor.
Meteoroloji açıklamasında, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar sırasında kuvvetli rüzgâr, kısa süreli yoğun yağış, yerel dolu yağışı ve yıldırım gibi olumsuzlukların meydana gelebileceği ifade edildi. Yetkililer; sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar ve ani hava olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini bildirdi.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgârın kuzeyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette eseceği belirtildi.
İl genelinde Odunpazarı, Tepebaşı, Sivrihisar, Çifteler, Mahmudiye, İnönü, Mihalıççık ve Seyitgazi başta olmak üzere tüm ilçelerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İlçelerde en yüksek sıcaklıkların 15 ila 23 derece arasında değişeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji yetkilileri, özellikle hafta sonu dışarı çıkacak vatandaşların güncel hava durumu tahminlerini takip etmeleri gerektiğini vurguladı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Halkın iktidar umudunu engelleyen herkes tepki görür!
Tarkan Demir
Yalaz toplantıdayken CHP’ye çökebilirler
Kerem Akyıl
Özgür Özel ve merak edilen tablo!
Kaan Özcan
Ruhun emekliliği olmaz
Ümit Polatbaş
Gelin, Eskişehirspor’un geleceğini konuşalım
Ahmet D. Canoruç
Tedbirli olalım
Seval Erci
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy