Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayımlanan 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi, Türkiye genelinde çok sayıda kritik görev değişikliğini beraberinde getirdi. Kararname kapsamında adli ve idari yargıda binlerce personelin görev yeri yeniden belirlendi.
Kararnameye göre Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atanırken, yerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ferhat Deniz getirildi. Böylece Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yeni bir dönem başlamış oldu.
.jpg)
Ferhat Deniz
Eskişehir adli yapısında gerçekleşen bu değişim, yargı çevrelerinde dikkatle takip edilen atamalar arasında yer aldı.
Kararname yalnızca Eskişehir ile sınırlı kalmadı; birçok il ve ilçede başsavcı ve yargı mensuplarının görev yerleri değiştirildi. Ağır ceza mahkemelerinden bölge adliyelerine, Yargıtay tetkik hâkimliklerinden savcılık görevlerine kadar geniş bir atama listesi yayımlandı.
HSK’nın açıkladığı düzenleme ile birlikte bazı ilçelerde ilk kez ağır ceza mahkemesi yapılanmaları oluşturulurken, yargı sisteminde merkezleşme ve yeniden yapılanma adımları da dikkat çekti. Kararname, yargı teşkilatında kapsamlı bir değişim sürecinin parçası olarak değerlendirildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’deki riskli alanlar belirlenmeli!
Kaan Özcan
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu