Ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de değişken ve istikrarsız hava şartları vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sıcaklıkların kısa süre içinde ani düşüş ve yükseliş göstermesi, özellikle mevsim geçişlerinin belirginliğini yitirdiği yönündeki tartışmaları da beraberinde getiriyor.
Hava koşullarındaki dengesizlik nedeniyle hastalanma riskiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten vatandaşlar, durumdan endişe duyduklarını ifade etti.
Zehra Zerrin Tunç, Eskişehir’de hava durumunun oldukça değişken olduğunu belirterek, “Bir gün bir günü tutmuyor. Dışarı çıkmadan önce mutlaka hava durumuna bakıyorum. Bu durum hem bizi hasta ediyor hem de dengemizi bozuyor” dedi.
Doğma büyüme Eskişehirli olduğunu söyleyen Savaş Tunç ise geçmiş yıllarla günümüz arasındaki farklara dikkat çekti. Tunç, “Eskiden dört mevsimi net yaşardık. Şimdi direkt yaza ya da kışa giriyoruz. İlkbahar ve sonbaharı göremiyoruz. Eskiden kar aylarca yerde kalırdı, şimdi ise hava sürekli değişiyor” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlardan Ali Sarı da mevsimlerin dengesinin bozulduğunu belirterek, ani hava değişimlerinin sağlık sorunlarını artırdığını söyledi. Sarı, “Güneş görünce dışarı çıkıyoruz ama bu değişimler nedeniyle enfeksiyon kapıyoruz. Artık sağlığımızı korumaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Uzmanlar ise ani sıcaklık değişimlerinin özellikle bağışıklık sistemi üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekiyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ayşe Ünlüce’nin dürüstlüğünde şüphe yok ama…
Tarkan Demir
Dökmeci’ye değil, kapıcı Gaffur’a anlatsınlar
Kerem Akyıl
Nerede yanlış yaptık?
Ümit Polatbaş
Vadiye el attık!
Kaan Özcan
“İyi ki kentsel dönüşüm yaptık” diyebilelim!
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy