Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Eskişehir’i de kapsayan hatlarda otla mücadele kapsamında ilaçlama çalışması yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre 8-15 Haziran 2026 tarihleri arasında Eskişehir-Konya, Alayunt-Balıkesir ve Kütahya hat kesimlerinde gar, istasyon ve saydinglerde ilaçlama gerçekleştirilecek.
Yapılacak çalışmalar kapsamında kullanılan ilaçların insan ve hayvan sağlığı açısından risk taşıdığı belirtilerek vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuldu.
TCDD tarafından yapılan açıklamada, Eskişehir başta olmak üzere demiryolu güzergâhı ve çevresinde yaşayan vatandaşların ilaçlama süresince dikkatli olmaları istendi. İlaçlama yapılan alanlara yaklaşılmaması, demiryolu kenarlarında hayvan otlatılmaması, ayrıca ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinin 15 gün boyunca yapılmaması gerektiği vurgulandı.
Uygulamanın halk sağlığı açısından risk oluşturmaması için uyarılara titizlikle uyulması gerektiği ifade edildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Metin Güler yeniden aday olur
Kerem Akyıl
Eskişehir’in “üniversite şehri” unvanı tehlikede!
Tarkan Demir
CHP'nin oyu yüzde 35!
Kaan Özcan
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Emekliler ne yapsın?
Seval Erci
Ruhun emekliliği olmaz
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy