Eskişehirli maden işçileri açlık grevinde gözaltına alındı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli maden işçileri açlık grevinde gözaltına alındı!
A
a

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinden Ankara’ya yürüyerek gelen Doruk Madencilik işçilerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önündeki eylemleri sırasında gözaltına alındığı bildirildi.

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinden Ankara’ya yürüyerek gelen Doruk Madencilik işçilerinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde sürdürdükleri açlık grevi sırasında gözaltına alındıkları bildirildi.

Yıldızlar SSS Holding bünyesinde faaliyet gösteren madende çalışan işçilerin, aylardır ödenmeyen maaşları ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) döneminden kalan kıdem ve ihbar tazminatlarını talep ettikleri öğrenildi.

Konuya ilişkin Türkiye Komünist Partisi (TKP) Eskişehir İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada, işçilere yönelik gözaltı işlemlerine tepki gösterildi. Açıklamada, işçilerin en temel haklarını talep ettiği belirtilerek, uygulamaların eleştirildiği ifade edildi.

TKP açıklamasında, madencilerin yürüyüş ve eylemleri sırasında polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldıkları öne sürülerek, işçilerin serbest bırakılması çağrısında bulunuldu. Ayrıca açıklamada, işçilerin yürüttüğü mücadelenin daha geniş bir emek mücadelesinin parçası olduğu vurgulandı.

Doruk Madencilik işçilerinin gözaltı süreci ve eylemlerine ilişkin gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi