Eskişehir’de Dünya Engelliler Günü kapsamında tramvaylarda dikkat çekici bir farkındalık çalışması yapıldı. Yolcuların göz hizasına yerleştirilen bilgilendirme kartlarında, “Sevgi değil, eşitlik; lütuf değil, hak istiyoruz!” ifadeleri yer aldı ve engelli bireylerin taleplerinin duygusal değil hak temelli olduğuna vurgu yapıldı.
Kent içi toplu taşımada gün boyunca görülen bu mesajlar, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı görünmez engellere dikkat çekerek herkes için eşit kullanım hakkının önemini hatırlattı. Tramvaylardaki kartların sade ve net ifadesi, özellikle yoğun hatlardaki yolcuların ilgisini çekti.
Uygulama, engelli bireylerin bağımsız hareket edebilmesinin bir ayrıcalık değil temel bir hak olduğunu vurgularken, erişilebilir şehir anlayışının toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
TOKİ Kocakır konutlarının altyapısını kim yapacak?
Tarkan Demir
CHP’de kapının önüne konacak isimler
Kerem Akyıl
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Trafiği sıkıştıran büyük araçlar!
Kaan Özcan
Bayram mutluluk demek değil miydi?
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
