Mihalıççık’ta eski hastane alanının özelleştirme kapsamına alınmasının ardından ilçeye yeni bir hastane yapılacağı açıklandı. Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, yeni sağlık yatırımının Yunus Emre Yolu üzerinde hayata geçirileceğini belirtti.
Başkan Çorum, eski hastane alanının deprem riski nedeniyle boşaltıldığını ve bu alanın özelleştirme sürecine dahil edildiğini ifade etti. Söz konusu alanda henüz ne yapılacağının netleşmediğini kaydeden Çorum, “Biz de sistemden gördük, burası özelleştirme kapsamına alındı. Yeni hastane yapıldıktan sonra bu alanın değerlendirilmesi bekleniyor” dedi.
Yeni hastane için 15 dönümlük bir alanın Bakanlık tarafından tahsis edildiğini söyleyen Çorum, proje çalışmalarının tamamlandığını ve ihale sürecinin kısa süre içinde başlayacağını belirtti. Çorum, “Muhtemelen 15 gün içinde ihaleye çıkılacak. Haziran ayında da inşaatın başlaması planlanıyor” diye konuştu.
Yeni hastanenin ilçenin Yunus Emre Yolu bölgesinde yapılacağı ifade edilirken, yatırımın Mihalıççık’ta sağlık hizmetlerini önemli ölçüde güçlendirmesi bekleniyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ormanlar ve yangınlar!
Kaan Özcan
CHP’deki yol ayrımında Eskişehir’de kimler gider kimler kalır?
Tarkan Demir
İşte bu yüzden iki yakamız bir araya gelmiyor
Kerem Akyıl
Turizm için ortak mücadele şart
Seval Erci
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
