Eskişehir'in ilçesinde su sorunu tarihe karışıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in ilçesinde su sorunu tarihe karışıyor
A
a

Mahmudiye’de yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına çözüm için hayata geçirilen sondaj ve terfi hattı çalışmaları tamamlandı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle ilçenin su temininde önemli bir iyileşme sağlandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Mahmudiye ilçe merkezinde özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla yürüttüğü içme ve kullanma suyu çalışmalarını tamamladı.

Çalışmalar kapsamında açılan yeni sondaj kuyusu ile ilçeyi besleyen su deposu arasında 160 milimetre çapında polietilen borular kullanılarak 3 bin 792 metre uzunluğunda terfi hattı inşa edildi. Yapılan yatırımla birlikte Mahmudiye’de uzun süredir yaşanan su temini sorununun giderildiği belirtildi.

ESKİ Genel Müdürlüğü, geleceğin ihtiyaçlarını gözeten projeler doğrultusunda yalnızca Mahmudiye’de değil, Eskişehir genelinde su teminini artırmaya yönelik altyapı yatırımlarının sürdüğünü vurguladı.

Gerçekleştirilen çalışmaların ardından Mahmudiye halkı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür etti.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi