Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), kırsal mahallelerde içme suyu teminini daha sürdürülebilir hale getirmek amacıyla güneş enerjisi destekli yeni bir yatırımı hayata geçirdi.
Mihalıççık ilçesi Narlı Mahallesi ile Sivrihisar ilçesi Sadıkbağı Mahallesi’nde, içme suyu ihtiyacını karşılayan sondaj kuyularının enerji tüketimini yenilenebilir kaynaklarla desteklemek amacıyla Güneş Enerjisi Santrali (GES) sistemleri kuruldu. Kurulan paneller sayesinde kuyuların enerji ihtiyacı güneşten karşılanarak hem enerji verimliliği artırıldı hem de karbon salımının azaltılmasına katkı sağlandı.
ESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, iklim değişikliğinin etkilerinin giderek daha fazla hissedildiği günümüzde su ve enerji yönetiminin birlikte ele alınmasının önemine dikkat çekildi. Kırsal mahallelerde yürütülen çalışmaların yalnızca bugünün ihtiyaçlarını değil, geleceğin iklim koşullarını da gözeten bir anlayışla planlandığı ifade edildi.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin “doğayla uyumlu şehir ve sürdürülebilir enerji” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen proje ile enerji maliyetlerinin azaltılması, doğal kaynakların korunması ve kırsalda içme suyu temininin güvence altına alınması hedefleniyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Yılmaz Hoca yine haklı çıktı
Tarkan Demir
Kazım Kurt bu kadar yalanı bir arada görmemiştir
Kerem Akyıl
Festivale hazır olun!
Seval Erci
Çağın sessiz salgını sinsice yayılıyor!
Ümit Polatbaş
ŞAMPİYONLUK AŞKINA
Kaan Özcan
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy