Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel dokusunu fotoğraf kareleriyle keşfetmek isteyenler için “Eskişehir Tarihi Yürüyüş Yolları Serisi – 1: En İyi Fotoğraflama Noktaları Rotası” etkinliğini hayata geçiriyor. “2026 Eskişehir Yılı” etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yürüyüş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştirilecek.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, Ulus Anıtı’ndan başlayarak Odunpazarı Kentsel Sit Alanı’nda sona erecek 10 kilometrelik bir rotayı kapsayacak. Katılımcılar, Eskişehir’in simge noktalarını rehberler eşliğinde gezerek fotoğraflama imkânı bulacak.
Yürüyüş güzergâhında Haller Gençlik Merkezi, Doktorlar Caddesi, Adalar, Hamamyolu, Kurşunlu Külliyesi, Atlıhan, Odunpazarı Modern Müze (OMM) ve Çağdaş Cam Sanatları Müzesi gibi kentin önemli kültürel durakları yer alacak.
Etkinlik için katılımcılara rahat yürüyüş ayakkabısı, su, fotoğraf ekipmanı ve güneş koruyucu malzemeler bulundurmaları önerilirken, kayıtların Turizm Danışma Ofisi üzerinden yapılacağı bildirildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’deki riskli alanlar belirlenmeli!
Kaan Özcan
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu