Eskişehir'i sarsan cinsel saldırı davası öncesinde büyük tepki!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i sarsan cinsel saldırı davası öncesinde büyük tepki!
A
a

Eskişehir’de kadınlar, üniversite öğrencisine yönelik cinsel saldırı iddiasıyla görülen davayı takip etmek için adliye önünde bir araya geldi; platform temsilcileri, şiddetin cezasızlık politikalarıyla sistematik biçimde korunduğunu vurguladı.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu 2025 yılının mayıs ayında kamuoyuna yansıyan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği öğrencisi M. İ. D.’nin, aynı sınıfta olduğu bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı süreci takip etmek adına Adliye önünde bir araya geldi. Platform adına konuşan Bensu Özkan, yaşanan olayın, devletin cezasızlık politikalarıyla ilişkili olduğunu belirterek, failin ceza alması için mücadelelerini büyüteceklerini söyledi. Özkan, amaçlarının bir dosyanın, sanığın ve mahkeme gününün peşinde olmadığını ifade ederek, “Burada olma amacımız, failleri koruyan, aklayan ve cezasızlıkla teşvik eden erkek egemen devletin onun kadın düşmanı yargı sisteminin karşısında kadınlar olarak durmaktır. Çünkü biliyoruz ki bu topraklarda kadınlara yönelik cinsel saldırılar bu sistemden bağımsız olaylar değildir. Erkek şiddeti devletin fail aklayıcı, cezasızlık politikalarıyla failleri koruyan sisteminin bir ürünüdür. Bu şiddet, yalnızca bir kadının bedenine değil, kadınların iradesine, yaşamına ve varoluşuna yönelmiş bütünlüklü bir saldırıdır. 8 ay önce, 2025 Mayıs ayında yaşanan olayda tecavüz faili M. İ. D., kadın arkadaşımızın açıkça çizdiği sınırlara ve defalarca dile getirdiği reddine rağmen, yıllardır süren takıntılı ve ısrarcı davranışlarının sonunda kadın arkadaşımıza fiziksel ve cinsel saldırıda bulunmuştur. Olayın ardından fail, kadın arkadaşımıza uyguladığı baskı, manipülasyon ve tehditlerle şikayetçi olmasını engellemeye çabalamıştır” diye konuştu.

MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ

Yargı sürecinin ardından gözaltına alınan failin ailesi ve çevresi tarafından kadının çeşitli yollarla hedef alındığını da aktaran Özkan, “Bu süreç boyunca hiçbir korunma tedbiri uygulanmamış; kadın arkadaşımız, faille aynı okulda bulunmaya devam etmek zorunda bırakılmıştır. Kadınlar en temel haklarını ve yaşamlarını savunduklarında karşılarına dikilen rektörlükler, ÖGB’ler ve devlet kurumları failler üniversitelerimizde rahatça dolaşırken hiçbir önlem almamış, aksine kadın arkadaşımıza soruşturma açılmıştır. Biz kadınlar bunu kabul etmiyoruz; kampüslerimizde, sokaklarda ve bulunduğumuz her alanda bu erkek egemen düzene karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Biz kadınlar olarak bugün burada olduğumuz gibi bu davanın tüm duruşmalarında da burada olacak, sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Fail lehine yapılacak hiçbir girişimi kabul etmeyecek, gerekli cezayı alması için mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi