Eskişehir'de zam hazırlığı: Sırada ekmek var!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de zam hazırlığı: Sırada ekmek var!
A
a

Eskişehir’de simit zammının ardından fırıncılar, ekmek fiyatları için de zam hazırlığı yapıyor

Simit zammının ardından Eskişehir’deki fırın işletmecileri, şimdi de ekmek fiyatı için harekete geçti. İşletmeciler, maliyet hesaplarını tamamladıktan sonra zam talebini Ticaret Odasına iletecek.

200 gram ekmek için 17,50 TL

İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, maliyetlerdeki sürekli artışlar nedeniyle fırıncı esnafının zor günler geçirdiğini belirterek, “Ekmek imalatında kullanılan malzemelere sürekli zam geliyor. İş yeri kiraları, işçi maliyetleri ve sigorta primlerindeki artışlar da işletmelerimizi olumsuz etkiliyor. 200 gram ekmek için 17,50 TL veya gramaja göre bir fiyat belirleyip, bağlı olduğumuz komite aracılığıyla Ticaret Odasına bildireceğiz. Ekmek zammının Şubat ayı meclis toplantısında görüşülmesini istiyoruz” dedi.

Fırıncıların talebi, Eskişehir Ticaret Odası tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletilecek. Bakanlıktan gelecek onay doğrultusunda ekmek zammı, Şubat dönemi meclis toplantısında üyelerin görüşüne sunulacak.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi