Eskişehir’de yazın klasiği geri dönüyor: Satışları artacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de yazın klasiği geri dönüyor: Satışları artacak!
A
a

Eskişehir’de yaz aylarının vazgeçilmez içeceklerinden sifon limonataya, havaların ısınmasıyla birlikte talebin artması beklenirken fiyatların geçen yıla göre yüzde 10-15 oranında yükseldiği bildirildi.

Eskişehir’de limon, portakal ve şeker karışımına gazlı su eklenerek hazırlanan ve özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gören sifon limonata için sezon hareketliliği başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte satışlarda artış bekleniyor. Eskişehirli esnaf Mehmet Satır, 40 yıldır sürdürdüğü üretimde kullanılan sifon sisteminin Bulgaristan kökenli olduğunu belirtti. Satır, eski gazoz üretim yöntemine benzer bir sistemle çalıştıklarını ifade ederek, makinenin yıllar içinde yenilenerek kullanıma devam ettiğini söyledi.

“Eskişehir’in klasiği haline geldi”

Sifon limonatanın şehirde bir kültür haline geldiğini belirten Satır, özellikle sıcak havalarda ürünün daha fazla tercih edildiğini dile getirdi. Standın yıl boyunca açık olduğunu ifade eden Satır, yaz döneminde talebin belirgin şekilde arttığını vurguladı.

Fiyatlar yüzde 10-15 arttı

Geçen yıla göre fiyatlarda sınırlı bir artış olduğunu belirten Satır, maliyetlere bağlı olarak fiyatların güncellendiğini söyledi. Mevcut fiyatlara göre orta boy portakal 60 TL, büyük boy 80 TL, sifon limonata ise orta 40 TL, büyük boy 60 TL’den satışa sunuluyor.

Yaz aylarında yoğunluk bekleniyor

Havaların ısınmasıyla birlikte sifon limonataya olan ilginin artması beklenirken, Eskişehir’de yaz aylarının en çok tercih edilen içeceklerinden biri olmaya devam etmesi öngörülüyor.
Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi