Eskişehir’de Türk Psikologlar Derneği (TPD), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Hakkari İl Müdürlüğü’nde görev yapan sosyal hizmet emekçisi Psikolog Yusuf Duman’ın uğradığı silahlı saldırıya tepki gösterdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen grup, “Sosyal riski üstlenmek istemiyoruz” ve “Tehditle, baskıyla çalışma olmaz” sloganları atarak “Sosyal Risk Haritası” projesinin mevcut haliyle durdurulmasını istedi.
Sendika ve dernekler adına açıklama yapan Bülent Yıldırım, saldırıya uğrayan meslektaşları Yusuf Duman’ın kadına yönelik şiddet vakası kapsamında gerçekleştirilen hane ziyareti sırasında saldırıya uğradığını hatırlattı. Yıldırım, olayın sosyal hizmet çalışanlarının sahada ciddi risk altında olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.
Yıldırım, yerelden bağımsız ve çalışanların görüşleri alınmadan hazırlanan projelerin ciddi güvenlik sorunları doğurduğunu savunarak, “Kısa sürede bile fiziki ve duygusal şiddet riskine neden olan bu tür uygulamalar hayati tehlike yaratmaktadır” dedi.
Bakanlığın mevcut yaklaşımını da eleştiren Yıldırım, hizmet kapasitesinin güçlendirilmesi gerekirken sahadaki personelin artan risklerle karşı karşıya bırakıldığını belirtti. Projeye en başından beri eleştirel yaklaştıklarını ifade eden Yıldırım, yaşanan saldırının kaygılarının haklılığını ortaya koyduğunu söyledi.
Açıklamada, “Sosyal Risk Haritası” projesinin mevcut haliyle durdurulması gerektiği vurgulanırken, sosyal hizmet emekçilerinin güvenliğinin sağlanması çağrısı yapıldı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
MYK’nin görevden alma kararını yok hükmünde sayarım!
Tarkan Demir
Eskişehir’e Samsun vekili sahip çıktı
Kerem Akyıl
Esnafın yanında olacak mı?
Kaan Özcan
Geleceğimiz bu sınavlara bağlı…
Seval Erci
Kim bu kusursuz insanlar?
Ümit Polatbaş
Böyle sezona başlanmaz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
