Eskişehir’de mavi ay manzarası mest etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de mavi ay manzarası mest etti
A
a

Eskişehir’de astrofotoğrafçılıkla ilgilenen Murat Oktay, halk arasında "Mavi Ay" olarak bilinen dolunay görüntüsünü fotoğrafladı. Odunpazarı ilçesinde çekilen kareler gökyüzü tutkunlarının ilgisini çekerken, bu yıl takvim düzeni nedeniyle 12 yerine 13 dolunay görüleceği belirtildi.

Eskişehir’de gökyüzü meraklılarını heyecanlandıran dolunay manzarası, astrofotoğrafçı Murat Oktay’ın objektifine yansıdı. Halk arasında "Mavi Ay" olarak adlandırılan dolunay görüntüsü, ortaya çıkardığı etkileyici manzarayla izleyenleri hayran bıraktı.

Yaklaşık 6 yıldır astrofotoğrafçılık ile ilgilenen Murat Oktay, Odunpazarı ilçesine bağlı Uluçayır Mahallesi’nde gerçekleştirdiği çekimle gökyüzünün en dikkat çekici anlarından birini kayıt altına aldı. Gece saatlerinde yükselen dolunayın tüm detaylarını görüntüleyen Oktay’ın çektiği kareler kısa sürede ilgi gördü.

Gökyüzü tutkunlarını heyecanlandıran görüntü

Gökyüzünde belirgin şekilde görülen dolunay, açık hava koşullarının da etkisiyle etkileyici bir görüntü oluşturdu. Özellikle doğa ve astronomi meraklılarının ilgisini çeken manzara, Uluçayır Mahallesi’nde adeta görsel şölen yaşattı. Murat Oktay’ın çektiği fotoğraflarda dolunayın yüzeyindeki detaylar net şekilde görülürken, ortaya çıkan görüntüler gökyüzü fotoğrafçılığının ne kadar etkileyici sonuçlar ortaya çıkarabildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Halk arasında "Mavi Ay" olarak biliniyor

Astronomi meraklılarının yakından takip ettiği dolunaylardan biri olan ve halk arasında "Mavi Ay" olarak adlandırılan gökyüzü olayı, her zaman mavi renkte görünmesi anlamına gelmiyor. Bu isim, belirli takvim düzenleri içerisinde meydana gelen özel dolunayları tanımlamak için kullanılıyor.

Bu yıl gerçekleşen dolunay da gökyüzü gözlemcileri tarafından dikkatle takip edilirken, Eskişehir’den çekilen görüntüler ilgi odağı oldu.

Bu yıl 13 dolunay görülecek

Murat Oktay, bu yıl takvim düzeni nedeniyle gökyüzünde normalde görülen 12 dolunay yerine 13 dolunayın meydana geleceğini belirtti.

Astronomi meraklıları için oldukça hareketli geçmesi beklenen 2026 yılında, yıl boyunca birbirinden farklı gökyüzü olaylarının da takip edileceği ifade ediliyor. Uzmanlar ve gökyüzü gözlemcileri, özellikle açık havanın hâkim olduğu dönemlerde dolunayların daha net şekilde izlenebildiğini belirtiyor.

Eskişehir’de gökyüzü fotoğrafçılığına ilgi artıyor

Son yıllarda astrofotoğrafçılığa ilginin arttığı Eskişehir’de, şehir ışıklarından uzak bölgeler gökyüzü gözlemleri için önemli noktalar arasında yer alıyor. Uluçayır Mahallesi ve çevresindeki yüksek alanlar da gökyüzü fotoğrafçılarının tercih ettiği bölgeler arasında bulunuyor. Murat Oktay’ın objektifine yansıyan dolunay görüntüsü, hem gökyüzünün büyüleyici güzelliğini hem de Eskişehir’in doğal gözlem noktalarının sunduğu eşsiz manzaraları bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak : Haber Merkezi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi