Kurban Bayramı’nın ilk günüyle birlikte Eskişehir’de her yıl yaşanan “acemi kasap” manzaraları bu yıl da değişmedi. Sabah saatlerinden itibaren kurban kesmeye çalışan vatandaşlardan bazıları dikkatsizlik sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı.

Özellikle bıçakla yapılan kesim sırasında el, parmak ve bacak bölgelerinde oluşan yaralanmalar nedeniyle çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.

Yaralı vatandaşların büyük bölümü Eskişehir Şehir Hastanesi Acil Polikliniği’ne giderken, acil serviste yoğunluk oluştu. Hastaneye gelen vatandaşların çoğunda derin bıçak kesileri olduğu görüldü.

Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla hastaneye ulaşırken, durumu daha ciddi olan yaralılar ise 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Bayram dönemlerinde benzer olayların sık yaşandığına dikkat çeken sağlık ekipleri, kurban kesimi konusunda deneyimsiz vatandaşların profesyonel destek almalarının önemine vurgu yaptı. Yetkililer, özellikle kesici alet kullanımında dikkatli olunması ve koruyucu ekipman tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’deki riskli alanlar belirlenmeli!
Kaan Özcan
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu