Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Murat Arnik, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında işletmelere yönelik denetimlerin yoğunlaştırılacağını açıkladı. Yapılan bilgilendirmede özellikle sigorta işlemleri ve çalışan kayıtlarının titizlikle yürütülmesi gerektiği vurgulandı.
Esnafın, olası yaptırımlarla karşılaşmaması için mevzuata uygun hareket etmesi gerektiği belirtilirken, denetimlerin kent genelinde geniş kapsamlı yürütüleceği ifade edildi.
Yetkililer, çalışanların sigorta girişlerinin eksiksiz yapılmasının ve personel evraklarının düzenli şekilde güncellenmesinin zorunlu olduğunu hatırlattı. Kayıt dışı işçi çalıştırılmasının ciddi idari para cezalarına ve hukuki yaptırımlara yol açabileceği uyarısı yapıldı.
Esnaf temsilcileri, işletmelerin risk yaşamaması adına iç denetimlerini artırmaları gerektiğini belirtiyor.
.jpeg)
Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında ülke genelinde başlatılan bilgilendirme ve denetim sürecinin Eskişehir’de de yoğun şekilde sürdürüleceği bildirildi. Amaç, hem çalışan haklarının korunması hem de kayıt dışı ekonominin azaltılması olarak öne çıkıyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Meğer kendimize kötülük yapıyormuşuz!
Ümit Polatbaş
Ülkemiz karanlığa gömülüyor
Kerem Akyıl
Eskişehir’de trafiğin azalmasını beklemek hayal!
Tarkan Demir
Sanayi bölgesindeki eski yapılar için uyarı!
Kaan Özcan
Susuz bir hayat düşünülemez…
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy