Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde Hacıalibey ve Cumhuriye mahallelerinde bazı parselleri kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hazırlandı. Düzenleme kapsamında imar hatları ve yapılaşma koşullarında teknik düzeltmelere gidildi.
Daha önce Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi meclislerinde onaylanan revizyon imar planı üzerinde yapılan incelemelerde, Hacıalibey Mahallesi’ndeki 29460 ada ile Cumhuriye Mahallesi’ndeki 29581 adada bazı teknik uyumsuzluklar tespit edildi.
Yapılan değerlendirmelerde, Hacıalibey Mahallesi’nde Sakarya-1 (B) Caddesi’ne cepheli parsellerde imar hattının mevcut kadastro sınırlarıyla uyumlu olmadığı belirlendi. Cumhuriye Mahallesi’nde ise Müderris Sokak cephesindeki mevcut yapılaşma düzeninin korunması amacıyla imar hattının yeniden düzenlenmesi gerektiği ifade edildi.
Ayrıca aynı bölgede yapılaşma koşullarının sehven hatalı yazıldığı, “bitişik nizam 4 kat” olarak belirtilen ifadenin “bitişik nizam 3 kat” olması gerektiği tespit edilerek plan notlarında düzeltmeye gidildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ahmet Ataç’ı hem soğuk kanlı hem de ateşli gördüm
Kerem Akyıl
Kenetlen Eskişehir!
Kaan Özcan
Cumhuriyeti kuran CHP yol ayrımında!
Tarkan Demir
Gençler neden yapay zekaya dert anlatıyor?
Ümit Polatbaş
Turizm için ortak mücadele şart
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy