Eskişehir’de sağlık alanını yakından ilgilendiren önemli bir karar Resmi Gazete’de yayımlandı. 26 Nisan tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Yunusemre Devlet Hastanesi İki Eylül Polikliniği (Hava Hastanesi) ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün bulunduğu taşınmaz özelleştirme programına dahil edildi.
Odunpazarı ilçesi Kırmızıtoprak Mahallesi’nde yer alan ve toplam 65 bin 810 metrekare büyüklüğe sahip alanın; satış, kiralama, gelir ortaklığı ya da işletme hakkı devri yöntemlerinden biriyle değerlendirileceği belirtildi. Söz konusu taşınmazın Maliye Hazinesi adına kayıtlı olduğu ifade edildi.
Karar kapsamında yalnızca hastane binası değil; Uçucu Sağlığı Eğitim Araştırma Merkezi, ek hizmet binaları ve teknik servis yapıları da yer alıyor. Özelleştirme sürecinde hangi yöntemin uygulanacağına, piyasa koşulları ve yapılacak değerleme çalışmalarına göre karar verilecek.
Takvime göre özelleştirme işlemlerinin 2028 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Sürecin danışmanlık hizmeti alımı, değer tespiti ve ihale aşamalarıyla ilerlemesi bekleniyor.
Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulan ve daha sonra sivil sağlık sistemine devredilen Hava Hastanesi, günümüzde Yunusemre Devlet Hastanesi’ne bağlı İki Eylül Polikliniği olarak hizmet veriyor. Şehir merkezindeki konumu ve geniş arazisi nedeniyle uzun süredir gündemde olan kompleksin geleceği, özelleştirme süreciyle birlikte yeniden şekillenecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Başkan Güler’in 5 yıldızlı hizmet gururu!
Tarkan Demir
Küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk
Kerem Akyıl
Daha dün gibi aklımızda
Seval Erci
Coğrafyayı kader olmaktan çıkarmak
Ümit Polatbaş
1 yıl sonra yine Seyitgazi!
Kaan Özcan
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy