Türkiye’de eğitim camiası, son günlerde yaşanan saldırıların ardından birlik ve dayanışma mesajı verdi. Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, eğitim kurumlarına yönelik tehditlere karşı kararlılık vurgusu yaparak, “Çocuklarımızı ve okullarımızı yalnız bırakmayacağız, dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi.
Eskişehir’de bulunan Reşadiye Camii’nde, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Törene çok sayıda öğretmen, vatandaş ve siyasi temsilci katıldı.
Namaz, Muharrem Gül tarafından kıldırılırken, Mustafa Kemal Bandırma da katılımcılar arasında yer aldı.
Tören öncesinde konuşan İbrahim Akar, eğitimde güvenlik konusunun hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Yaşanan saldırıların ardından eğitim çalışanlarının tepkisini dile getiren Akar, şu ifadeleri kullandı: “Eğitimciler olarak iş bırakarak okullarımızın güvenliği için gerekli önlemlerin alınmasını talep ettik. Verdiğimiz mesajların karşılık bulmaya başladığını görüyoruz.”
Akar, şiddete karşı çok yönlü tedbirlerin gündemde olduğunu belirterek, bu sürecin kararlılıkla takip edileceğini vurguladı.
Eğitim çalışanlarının geri adım atmayacağını belirten Akar, açıklamasında şu mesajı verdi: “Her zamankinden daha güçlü bir iradeyle görevimizin başındayız. Okullarımıza sahip çıkmaya, olumsuz girişimler karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz.”
Akar, özellikle dijital platformların oluşturduğu risklere de dikkat çekerek, toplumun tüm kesimlerine sorumluluk çağrısında bulundu: “Sanal ortamların daha etkin takip edilmesi gerekiyor. Eğitim sadece okul içinde değil, hayatın her alanında korunması gereken bir değerdir.”
Okullara yönelik saldırıların sadece bugünü değil, geleceği de tehdit ettiğini ifade eden Akar, eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin can güvenliğinin her şeyin üzerinde tutulması gerektiğini belirtti.
Ayrıca bazı çevrelerin okul güvenliği konusundaki çelişkili açıklamalarına da değinen Akar, bu tutumların kamuoyunun takdirine bırakıldığını söyledi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Vadiye el attık!
Kaan Özcan
Bir nesil alarm veriyor!
Tarkan Demir
“İyi ki kentsel dönüşüm yaptık” diyebilelim!
Seval Erci
Ünlüce Balmumu Müzesi iddialarına yanıt verdi
Kerem Akyıl
Eskişehir sokaklarında gördüğümüz en acı manzara!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
