Eskişehir’de, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Eskişehir 95” programı kapsamında ebeveynlere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen eğitimde, çocuk gelişiminde sevgi, güven ve tutarlı sınırların önemi ele alındı.
ESMEK Emek Eğitim Merkezi’nde yapılan seminere çok sayıda ebeveyn katıldı. Programda özellikle 0-3 yaş döneminin çocukların duygusal ve sosyal gelişimi açısından kritik olduğu vurgulandı.
Uzmanlar, bu dönemde ebeveyn tutumlarının çocukların kişilik gelişiminde belirleyici rol oynadığını ifade etti.
Seminerde, disiplin anlayışının ceza temelli değil; sevgi, rehberlik ve güven odaklı olması gerektiği belirtildi. “Pozitif disiplin” yaklaşımının temelinde çocuğun duygularını anlamak, davranışlarını doğru yönlendirmek ve tutarlı sınırlar koymak olduğu aktarıldı.
Sınır koymanın yasak koymak anlamına gelmediği, aksine çocuğun kendini güvende hissetmesini sağladığı ifade edildi.
Eğitimde ebeveynlere çocukla iletişimde kullanılabilecek yöntemler de anlatıldı. Net ve anlaşılır yönlendirmeler yapmak, alternatif seçenekler sunmak ve olumlu davranışları pekiştirmek gibi uygulamalara örnekler verildi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Eskişehir 95” programıyla erken çocukluk döneminde ailelerin güçlendirilmesini ve çocukların sağlıklı gelişiminin desteklenmesini amaçladıklarını belirtti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Tepkilere kulak verin!
Kaan Özcan
Bir nesil alarm veriyor!
Tarkan Demir
“İyi ki kentsel dönüşüm yaptık” diyebilelim!
Seval Erci
Ünlüce Balmumu Müzesi iddialarına yanıt verdi
Kerem Akyıl
Eskişehir sokaklarında gördüğümüz en acı manzara!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy