Eskişehir’de yayalara ait kaldırımda motosiklet kullanan bir sürücü, çevrede bulunan vatandaşların tepkisine neden oldu. Yoğun yaya trafiğinin bulunduğu bölgede gerçekleşen olay, güvenlik riski nedeniyle kısa sürede dikkat çekti.
Kaldırım üzerinden motosikletle ilerleyen sürücünün, özellikle çocuklar ve yaşlıların yoğun olduğu bir alanda hareket etmesi tepki topladı. Vatandaşlar, bu tür ihlallerin ciddi güvenlik riski oluşturduğunu belirtti. Olay sırasında yayaların ani şekilde kenara çekilmek zorunda kaldığı, olası bir kazanın son anda önlendiği ifade edildi.
Bölgede bulunan vatandaşlar, bazı sürücülerin trafik kurallarını ihlal ederek kaldırım gibi yaya alanlarını kullandığını söyledi. Bu durumun hem güvenlik hem de kamu düzeni açısından ciddi sorun yarattığı dile getirildi. Özellikle yoğun saatlerde bu tür ihlallerin arttığını belirten vatandaşlar, denetimlerin sıklaştırılmasını ve caydırıcı önlemlerin uygulanmasını talep etti.
Uzmanlar, zaman kazanma amacıyla yapılan bu tür davranışların hem sürücüler hem de yayalar için büyük risk oluşturduğuna dikkat çekiyor. Kaldırımların yalnızca yayalara ait olduğunun altı çizilerek, benzer ihlallerin önlenmesi için daha etkin trafik denetimi gerektiği ifade ediliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’deki riskli alanlar belirlenmeli!
Kaan Özcan
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu