Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediye başkanları, son dönemde parti gündeminde tartışma yaratan “mutlak butlan” sürecine ilişkin ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, partinin tarihsel olarak zorlu süreçlerden birlik ve beraberlik içinde çıktığı vurgulandı.
Açıklamada, “mutlak butlan” kararının amacına ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Sürecin CHP’yi bölmeye ve siyasi değişim umudunu zayıflatmaya yönelik olduğu ifade edildi. Belediye başkanları, bu tür girişimlerin farkında olduklarını belirterek partinin bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladı. Açıklama şu sözlere yer verildi;
"Cumhuriyeti kuran Partimiz, ülkemizin demokrasi tarihinde bugüne kadar yaşanmış zor süreçlerden başarıyla çıkmıştır. Partimiz, bugün içinde bulunduğumuz süreçten de birlik ve beraberlik içerisinde güçlenerek çıkacaktır. “Mutlak Butlan” kararının asıl amacının, Cumhuriyet Halk Partimizi bölmek, parçalamak ve milletimizin iktidar değişimi umudunu zayıflatmak olduğunun farkındayız. Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları olarak; partimizin seçilmiş Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in ve parti yönetimimizin yanındayız. Gelinen aşamada, partimizin selameti ve geleceği açısından, olağanüstü kurultayımızın en geç 45 gün içinde toplanması gerektiği görüşümüzü kamuoyuna duyururuz. Saygılarımızla…"
CHP’li büyükşehir belediye başkanları, mevcut genel başkan Özgür Özel ve parti yönetiminin yanında olduklarını açıkladı. Parti içi birlik ve dayanışmanın korunmasının önemine dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca, partinin geleceği ve selameti açısından olağanüstü kurultayın en geç 45 gün içinde toplanması gerektiği görüşü kamuoyuyla paylaşıldı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ülkemiz karanlığa gömülüyor
Kerem Akyıl
Eskişehir’de trafiğin azalmasını beklemek hayal!
Tarkan Demir
Sanayi bölgesindeki eski yapılar için uyarı!
Kaan Özcan
Susuz bir hayat düşünülemez…
Seval Erci
Cezalar ağırlaşınca ihlaller azaldı
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
