Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından her ayın son pazar günü uygulanan “Arabasız Pazar” etkinliği kapsamında, 26 Nisan 2026 Pazar günü kent merkezindeki bazı cadde ve sokaklar motorlu araç trafiğine kapatılacak.
Uygulama 10.00 ile 16.00 saatleri arasında geçerli olacak. Bu kapsamda Nevruz Caddesi (Nilüfer Caddesi–Akdoğdu Sokak arası), Fabrikalar Sokak (Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı–İsmet İnönü 1 Bulvarı arası) ve Atatürk Bulvarı’nın belirli bölümleri araç trafiğine kapalı olacak.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, uygulama ile şehir merkezinde yaya hareketliliğinin artırılmasını, bisiklet kullanımının teşvik edilmesini ve kamusal alanların daha güvenli hale getirilmesini hedefliyor. Belediye yetkilileri ayrıca “Arabasız Pazar” projesinin çevre bilincine katkı sunduğunu ve şehir yaşamına sosyal hareketlilik kazandırdığını belirtiyor.
Öte yandan kapatma nedeniyle bazı toplu taşıma hatlarında da güzergâh değişikliğine gidildi. Alternatif plan kapsamında Siyah 2, Siyah 11, Kırmızı 11, Siyah 17, Kırmızı 26, Kırmızı 63 ve Tıp Ekspres hatları belirlenen alternatif yollar üzerinden hizmet vermeye devam edecek.
Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yönlendirme tabelalarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’deki riskli alanlar belirlenmeli!
Kaan Özcan
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu