Kültür ve Turizm Bakanlığı, Resmî Gazete’de yayımlanan ilanla Türkiye genelinde toplam 502 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Alım kapsamında Eskişehir için 3 kişilik kontenjan ayrıldığı bildirildi.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre alımlar, KPSS puan sıralamasına göre yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın gerçekleştirilecek.
İlan kapsamında temizlik hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 202 erkek destek personeli istihdam edilecek. Eskişehir’in de yer aldığı taşra teşkilatları için belirlenen kadrolarda adayların en az lise veya dengi okul mezunu olması ve 2024 KPSS P94 puan türünden en az 60 puan alması gerekiyor.
Adayların ayrıca son üç yıl içinde en az 90 gün temizlik hizmetlerinde çalıştığını belgelemeleri, 35 yaşını doldurmamış olmaları, askerlikle ilişiklerinin bulunmaması ve görev yapmaya engel sağlık sorunlarının olmaması şartları aranacak.
Türkiye genelinde en yüksek kontenjanların Diyarbakır, Kastamonu, İstanbul, İzmir ve Gaziantep gibi illere ayrıldığı belirtilirken, Eskişehir için 3 kişilik kadro açıldığı ifade edildi.
Başvuruların Bakanlığın resmi internet sitesi ve Kariyer Kapısı üzerinden yapılacağı bildirildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Hani özelleşmeyecekti?
Kerem Akyıl
Yeni Parti ile Eskişehir’de değişecek siyasi denklem!
Tarkan Demir
Biz ne yiyoruz?
Kaan Özcan
Öğrenci kentiyiz!
Seval Erci
Gençliğin yakıştığı şehir
Ümit Polatbaş
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy