Ayşe Ünlüce projenin başladığını duyurdu: Tam 30 milyon TL’lik yatırım

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ayşe Ünlüce projenin başladığını duyurdu: Tam 30 milyon TL’lik yatırım
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Sakarya Vadisi’nde ipekçilik geleneğini yeniden canlandırmayı hedefleyen İpek Köy Projesi kapsamında Sarıcakaya’nın İğdir Mahallesi’nde çalışmaların başladığını açıkladı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Sakarya Vadisi’nde ipekçilik geleneğini yeniden canlandırmayı hedefleyen İpek Köy Projesi kapsamında Sarıcakaya’nın İğdir Mahallesi’nde çalışmaların resmen başladığını açıkladı.



Seçim döneminde verilen sözler arasında yer alan proje doğrultusunda, Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen altyapı yatırımlarının tamamlandığı belirtildi. Yaklaşık 30 milyon TL maliyetle gerçekleştirilen çalışma kapsamında İğdir Mahallesi’nde içme suyu ve kanalizasyon hatları baştan sona yenilendi.

Proje kapsamında 15 kilometreyi aşan içme suyu ve kanalizasyon hattı, yeni terfi sistemi ve foseptik yatırımlarıyla bölgenin altyapısının modernize edildiği ifade edildi.

Üstyapı çalışmalarına ilişkin ihale sürecinin ise 23 Haziran’da gerçekleştirileceği bildirildi. İhale sonrasında bölgede yol, meydan düzenlemeleri ve sosyal alanların yapımına başlanacak.

İpek Köy Projesi ile Sakarya Vadisi’nin tarihi ipekçilik kültürünün yeniden canlandırılması, aynı zamanda bölgenin üretim ve turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Başkan Ünlüce, proje ile birlikte İğdir Mahallesi’nin örnek bir kırsal kalkınma modeli haline getirileceğini belirterek, Eskişehir için çalışmaya ve verilen sözleri yerine getirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi