İzmir’de düzenlenen 18. Ulusal Genç Solist Yarışması’nda Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri önemli bir başarıya imza attı. “Üniversite” kategorisinde sahne alan genç sanatçılar, birincilik ve üçüncülük ödüllerini kazanarak jüri tarafından ödüle layık görüldü.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı iş birliğinde bu yıl 18’incisi düzenlenen yarışma, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı öğrencisi Muhammed Gökberk Duru (bas), “Üniversite” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Aynı kategoride yarışan İdil Meryem Karakuzu (soprano) ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.
Yarışma sürecinde öğrencilerin piyano eşliğini Misafir Öğretim Elemanı Aylin Özuğur Yalınız üstlendi.
Yarışmada derece elde eden öğrenciler ile danışmanlıklarını yürüten Öğr. Gör. Başak Büyükuğurlu ve Aylin Özuğur Yalınız, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hüseyin Bülent Akdeniz tarafından kabul edildi. Prof. Akdeniz, öğrencileri ve akademisyenleri başarılarından dolayı tebrik etti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir'in 37 gizli tarifi: Bu lezzetleri biliyor musunuz?
Ümit Polatbaş
Eskişehir’deki riskli alanlar belirlenmeli!
Kaan Özcan
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu