Teokratik Ne Demek, Teokratik TDK Anlamı Nedir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Teokratik Ne Demek, Teokratik TDK Anlamı Nedir?
A
a

Anlamını bilmediğimiz ya da çok sık duymadığımız kelimelerden biri de teokratik olabilir. Peki, Teokratik ne demek, hangi anlama gelir? İşte, TDK’ya göre Teokratik kelimesinin anlamı, kökeni ve cümle içinde kullanımları...

Sütiş Eskişehir
Okuduğumuz kitaplardan, izlediğimiz filmlerden duyduğumuz bazı kelimeleri bilmesek de artık anlamlarını öğrenmek çok kolay. İlk kez duyduğumuz kelimelerden biri teokratik olabilir. Teokratik kelimesinin ne demek olduğu, TDK'ya göre anlamı, kullanım alanları ve kökeni gibi pek çok merak edilen soruya buradan yanıt bulabilirsiniz.

Teokratik Ne Demek?

Günlük yaşamımızda çok sık duymadığımız bazı kelimeler vardır. Onlardan biri de teokratik. Edebiyat severler ya da sadece günlük kullanımda bu kelimenin ne anlama geldiğini merak edenler için teoktratik kelimesinin detaylarını açıkladık. 

Kökeni Fransızca olan teokratik kelimesi “teokrasiye dayanan, teokrasi ile ilgili” anlamına gelir Yönetim kurallarının dine dayalı olduğu ve din adamlarının yönettiği bir yönetim şekline de teokrasi denir.  Bu şekilde yönetilen ülkeye, yere ya da kuruma teokratik denir. 
Yunancada “theokratia” kelimesinden türeyen teokrasi ile yönetilen bir sistemde din kurallarının gücü yüksektir. 

Teokratik Kelimesinin TDK Anlamı Nedir?

Fransızca'da théocratique kelimesinden türeyen teokratik kelimesi bir sıfat olarak kullanılmaktadır. Anlamı ise teokrasiye dayanandır. 

Teokratik Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Teokratik kelimesi cümlenin çoğunlukla sıfatı olarak karşımıza çıkar. Örnekler şöyle olabilir;

Teokratik ülkelerde çok zorlayıcı kurallar olabilir.

Bu ülkenin çoğu bölgesi teokratik

Eskiden daha fazla teokratik yönetim bulunmaktaydı.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi