Marvel Filmleri Hangi Sırayla İzlemelisiniz?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Marvel Filmleri Hangi Sırayla İzlemelisiniz?
A
a
Sütiş Eskişehir

Marvel Sinematik Evreni (MCU), birbirine bağlı hikayesi ve dünyanın dört bir yanındaki izleyicileri büyüleyen hayattan daha büyük kahramanlarıyla son yıllarda kültürel bir fenomen haline geldi. Bununla birlikte, serideki çok sayıda filmle, bunları hangi sırayla izleyeceğinizi bilmek kafa karıştırıcı olabilir. Bu makalede, MCU filmleri için önerilen izleme sırasının bir dökümünü sunacağız.

Kronolojik Sıralama: MCU filmlerini izlemek için bir seçenek de kronolojik sıralamadır; bu da Kaptan Amerika ile başlar: 1940'larda geçen İlk İntikamcı ile başlayıp günümüzde geçen Örümcek Adam: Evden Uzakta ile sona erecektir. Bu sıralama izleyicilere genel zaman çizelgesi ve farklı filmlerdeki olayların birbiriyle nasıl bağlantılı olduğu hakkında daha iyi bir fikir verebilir, ancak aynı zamanda bazı sürprizleri bozabilir ve amaçlanan izleme deneyiminden uzaklaşabilir.

Yayın Sırası: MCU hayranları arasında en yaygın olarak kabul edilen izleme sırası, filmlerin orijinal olarak üretildiği ve dağıtıldığı şekilde olan yayın sırasıdır. Bu sıra Iron Man ile başlar ve Avengers ile sona erer: Endgame ile biter ve aradaki tüm filmler vizyona girdikleri sırayla gösterilir. Bu sıra, amaçlanan izleme deneyimini koruyor ve filmlerin daha büyük Avengers hikayesinde bir araya gelmeden önce kendi başlarına ayakta durmalarına izin veriyor.

Önerilen İzleme Sırası: Bir diğer popüler izleme sırası ve Marvel'ın kendisi tarafından önerilen, kronolojik ve yayın sıralarının bir karışımıdır. Bu sıralamada izleyiciler Captain America ile başlarlar: The First Avenger ile başlar, ardından Iron Man, Iron Man 2, The Incredible Hulk, Thor ve son olarak The Avengers'ı izler. Filmlerin bu bölümü MCU'nun Birinci Aşamasını temsil ediyor ve daha büyük Yenilmezler hikayesini oluşturuyor.

Ardından, izleyiciler Iron Man 3 ile başlayan ve Thor: Karanlık Dünya, Kaptan Amerika ile devam eden İkinci Aşama'ya geçeceklerdir: The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron ve Ant-Man ile devam edecek. İkinci Aşama, Ultron Çağı için bir araya gelmeden önce tek tek karakterleri ve kendi zorluklarını daha derinlemesine inceliyor.

Son olarak, izleyiciler Kaptan Amerika'yı içeren Üçüncü Aşama'yı izleyeceklerdir: Civil War, Doctor Strange, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Spider-Man: Homecoming, Thor: Ragnarok, Black Panther, Avengers: Infinity War, Ant-Man and The Wasp, Captain Marvel ve Avengers: Endgame. Üçüncü Aşama, MCU'nun tüm önemli karakterlerini ve hikayelerini bir araya getirerek Avengers'ın epik finaliyle doruğa ulaşıyor: Endgame.

MCU filmlerinin nasıl izleneceğine dair kronolojik sıra, yayın sırası ve ikisini birleştiren önerilen izleme sırası dahil olmak üzere çeşitli seçenekler vardır. Nihayetinde, filmleri izlemek için en iyi sıra kişisel tercihinize ve kapsayıcı hikayeye mi yoksa bireysel karakter yaylarına mı odaklanmak istediğinize bağlıdır. Hangi sırayı seçerseniz seçin, MCU filmlerini izlemek, dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin kalbini ve hayal gücünü yakalayan heyecan verici ve keyifli bir deneyimdir.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi